Zapisz się na DARMOWE lekcje tradingu w TraderTeam.pl!
   Polityka P. 2 razy 4 =

FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Darmowe szkolenia Forex | Analizy Forex | Systemy Forex

Poprzedni temat «» Następny temat

Jaka platforma na Mac-OS ?

Jaka platforma na Mac-OS ?
Autor Wiadomość
ozi 

Wysłany: 2009-11-27, 02:41   Jaka platforma na Mac-OS ?

Witam, poszukuję sprawdzonej platformy na Mac-OS

obecnie testuję platformę Oanda (demo account + analiza wykresów na DailyFX) , typowa platforma dla beginer-s niestety przez to ma ona pewne ograniczenia - generalnie: wykresy

Time frames Seconds: 5, 10, 30; Minute: 1, 5, 15, 30; Hour: 1, 3; Daily
Drawing Tools Trendlines, fibonacci n(Arc/Fan/Retracement/Time Zone), Speed Lines

generalnie chodzi mi testowanie różnych systemów, na różnych interwałach czasowych itp..
czy są na tym froum jacyś mac-owcy, jakiej platformy/brokera używacie ?

raposo 

Wysłany: 2009-11-27, 09:15   

Witaj,

Na Macu powinna działać każda platforma w javie czy też stworzona dla przeglądarek internetowych np. Dukascopy (java), Forex.com (java), FxPro (WebPlatform)...

Podobno istnieje też jakiś crossover by móc odpalić MT4 na Macu ale szczegółów nie znam...

Pozdrawiam
www.ForexClub.pl - Introducer FxPro (spread od 0.5 pips, dźwignia 1:500, konto od 500$, MT4) & Dukascopy (broker ECN, konto od 1000$, rabat prowizji 25%)
Support w j. polskim, pomoc w grze.

ozi 

Wysłany: 2009-11-27, 12:54   

.. można odpalić windowsowe programy pod Mac-OS służy do tego specjalna aplikacja np: Parallels Desktop, póki co MT4 jest to tylko po windowsa, ale mnie nie koniecznie zależy na MT4..
hmm może nie sprecyzowałem ale szukam jakiejś alternatywy dla Oandy, programy wymienione wyżej owszem ale ja szukam czegoś bardziej elastycznego tzn. bez ograniczeń typu min. wpłata, itp. no i póki co na Oandzie oferują max. leverage 1:50.. no i jeszcze kwestia opłat za przelew do i z platformy, jako że chcę na początek zagrać niewielką kwotą..

raposo 

Wysłany: 2009-11-27, 13:46   

Niestety z tego typu wymaganiami pozostają Ci tylko słabej klasy brokerzy z MT4 typu MM (głównie z powodu braku min. wpłaty). Ideałów nie ma.
www.ForexClub.pl - Introducer FxPro (spread od 0.5 pips, dźwignia 1:500, konto od 500$, MT4) & Dukascopy (broker ECN, konto od 1000$, rabat prowizji 25%)
Support w j. polskim, pomoc w grze.

Odpowiedz do tematu