exodus24 0 Report post Posted April 1, 2009 Otworzyłem identyczną pozycję tylko po ciut lepszym kursie. Musialem wyjsc i spoznilem sie 10 pipsow choc pozniej jak byla korekta to mozna bylo otworzyc o 30 pipsow lepiej. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 1, 2009 Jak na razie ładnie rośnie, oby tak dalej. Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted April 2, 2009 Dzis wszedlem w EUR/JPY SELL 130,95 SL 131,25 zlapalo sl. Na USD/JPY szykuje sie sygnal. Jak sie potwierdzi to oczywiscie wchodze, z tym ze nie zdaze opisac na forum tego momentu. EUR/USD trzymam oczywiscie. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 2, 2009 Edek zamknięty, +237 pipsów. Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted April 2, 2009 the same here (wiem, że to podchodzi pod jeden z punktów regulaminu ale w grupie siła - w końcu TRADER TEAM). Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted April 2, 2009 Edek zamkniety na +230 :) Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted April 3, 2009 Otworzylem S na EUR/GBP, robiac analize na palmptopie. Po powrocie do domu okazalo sie, ze jest ona bledna. Przetrzymalem ta pozycje do dzisiaj do 5 rano i zamknalem na +3. Z racjii, ze dzis wyjezdzam dla mnie tydzien sie zakonczyl. W podsumowaniu musze przyznac, ze byl udany. Stosunek pipsow wynosi +233/-30 Pozdrawiam i zycze milego weekendu. Tabele zamieszcze po powrocie. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 14, 2009 Jakieś nowe pozycje po świętach ? Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted April 15, 2009 Witam Narazie nic. Zastanawialem sie wczoraj nad S na GBP/USD ale uznalem, ze za duzy sl i zrezygnowalem. Decyzja okazala sie sluszna bo by zamknelo mi na sl. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 16, 2009 Ja na razie trzymam Longa na edku, open: 1.3158. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 20, 2009 Zamknięte na +21 pipsów, zawsze coś :) Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted May 2, 2009 (edited) Witam wszystkich. Pomimo, ze obiecalem zamiescic tabele po powrocie a to tez bylo jednoznaczne z odswierzaniem watku to sie nie udalo. Spowodowane to bylo troche brakiem czasu a troche lenistwem. Trzeba sie do tego przyznac. Ponizej zamieszczam tabele z ostatniego miesiaca, a od przyszlego tygodnia postaram sie kontynuowac watek. Edited July 2, 2009 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted May 2, 2009 Wybaczamy lenistwo - chwalimy wyniki Bardzo ciekawe odbicie (wykres kapitału). Wiedząc jednak jaki system stosujesz, zastanawiam się jak to możliwe, że w ogóle wystąpił owy drawdown. Najważniejsze jest jednak to, że jesteś z powrotem na plus. Czekamy na kolejne wpisy. Powodzenia Ex ! P.S. rozumiem, że wzrost kapitału na 12 pozycji nie oznacza wpłaty ... Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted May 2, 2009 Nie, nie wplacalem, po prostu bylem w domu przy wykresie wtedy kiedy powinienem byc. Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted May 2, 2009 Przecież dobrze wiesz kiedy musimy być przy wykresach każdego dnia! System w końcu nie wymaga 24/5 bycia przy komputerze W każdym bądź razie ciesze się, że się dźwignąłeś i w końcu stosujesz się do większości zasad, których się razem uczyliśmy. No to teraz pozostaje jedynie czekać na kolejne sprawozdanie. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 3, 2009 No to teraz konsekwentnie do przodu :) (na wykresie nie pokazuje wpłat depozytu, z tego co pamiętam) Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted May 3, 2009 Przecież dobrze wiesz kiedy musimy być przy wykresach każdego dnia! System w końcu nie wymaga 24/5 bycia przy komputerze Wiem o tym, ale jak z braku czasu po zajrzeniu na wykres okazuje sie, ze sygnal byl 2 lub 3 swieczki wczesniej to wiadomo ze lipa i nie wejde, chyba ze nie zawiele sie dzialo i cena jest blisko tej w momencie sygnalu. A co do wykresu to jak ma sie male depo to ryzykuje sie wiecej a jak rynek pojdzie w nasza strone to widac znaczny skok. Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted May 3, 2009 Rozumiem. Prawdą jest, że nawet najlepiej skonstruowana strategia (jej wyniki) jest podatna na czynnik ludzki. Ważne jest jednak, aby myśleć nad tym jak wyeliminować tego typu problemy (np. brak dostępu do rynku). Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 3, 2009 Ja w chwilach gdy muszę gdzieś na dłużej wyjechać, piszę sobie na kartce poziomy przy których bym wszedł i potem już z komórki śledzę poczynania na rynku. Cała sztuka polega tylko na tym żeby raz na 3-4h włączyć mt4 mobile i skontrolować sytuację (oczywiście to zależy też od systemu, mój akurat pozwala mi na taki manewr). Dla niewymagających polecam Toshibe G500 z Play za złotówkę (2 letni abonament po 25zł/msc). Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted May 3, 2009 Ja tez w miare mozliwosci tak robie. Mam SPV M3000 ale marzy mi sie SonyEricsson X1. Mam 50 MB w abonamencie w erze i to mi wystarcza. Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted May 4, 2009 GBP/JPY SELL 148,36 SL 149,05 Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted May 4, 2009 Przed wyjsciem do pracy przesunalem SL na +1 takze wynik dzisiejszy +1 Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted May 5, 2009 Przed wyjsciem do pracy przesunalem SL na +1 W jakim celu? Share this post Link to post Share on other sites
www.gpwpolska.p 0 Report post Posted August 12, 2009 (edited) Jak wiadomo każdy woli zarobić nawet ten 1 pips niz 1 stracić, jak wychodził z domu miał komfort psychiczny, iż dzisiejszego dnia zadna niespodzianka po powrocie do domu go nie spotka np - 30pips Edited August 12, 2009 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted August 13, 2009 Jak wiadomo każdy woli zarobić nawet ten 1 pips niz 1 stracić, jak wychodził z domu miał komfort psychiczny, iż dzisiejszego dnia zadna niespodzianka po powrocie do domu go nie spotka np - 30pips Ale to z kolei powoduje, że zamiast zarabiać więcej mamy tylko +1, jakiś powód musiał istnieć żeby otworzyć pozycję, a zmiana sl przed wyjściem do pracy jest jedynie dobre jak musimy non stop kontrolować pozycję, chociaż tutaj wolałbym zamknąć na takim poziomie na jakim jest aktualnie. Share this post Link to post Share on other sites