Riddle 0 Report post Posted August 13, 2009 chociaż tutaj wolałbym zamknąć na takim poziomie na jakim jest aktualnie. tez mam taki dylemat, zbyt szybkie przestawienie sl na be moze sie zle skonczyc ale kto chcialby stracic powiedzmy +50p ktore sa obecnie, wrocic do domu i zobaczyc sl -30p. Czasem mam ochote zamknac na aktualnym poziomie ale wtedy przychodza mysli ze jak zamkne to poleci w moja strone i bede zalowal...ciezka sprawa. Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted October 27, 2013 Witam po krotkiej przerwie :D Od ostatniego czasu troche zmienilo sie. Zostalem ojcem przeszlo 3 lata temu. Jesli chodzi o inwestowanie to roznie czasami odpuszczalem zeby po pewnym czasie powrocic. Tak szczerze to troche krecilem sie w miejscu z braku czasu. Jednak kilka tyg. temu postanowilem zmienic sposob inwestowania. Nie bede sie rozpisywal wszystko opisane jest tutaj: Zmiana strategii inwesowania Ponizej przedstawiam setup z piatku. Wejscie zgodnie z trendem tygodniowym. Strefa podazy na wykresie tygodniowym i H4. Mam nadzieje, ze bedze tu teraz zagladal kilka razy w tygodniu. Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted October 28, 2013 Dzien dobry Wczoraj nie zdazylem na swoim blogu zamiescic przegladu par, ktore sa ineresujace wg mnie. Mialy tam znajdowac sie USD/JPY oraz CHF/JPY. Dzis rano po otwarciu platformy zobaczylem, ze sa do wziecia z reki. Foty, ktore zamieszczam sa wczorajszymi przygotowanymi do analizy. USD/JPY BUY Trend wzrostowy Demand D1 Okragly poziom Odbicie od dolnego ograniczenia trojkata CHF/JPY BUY trend wzrostowu strefa popytu okragly poziom Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted October 30, 2013 CHF/JPY buy Kolejny test poziomu popytu. Na dziennym pojawil sie pinbar, ktory zanegowal poziom 109.000 Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted October 30, 2013 GBP/JPY BUY STOP Kolejny test strefy popytu. Pinbar na wykresie dziennym odbil sie od strefy popytu, wsparcia oraz okraglego poziomu. Zlecenie na wybicie z pinbara. Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted November 7, 2013 GBP/USD Reakcja na strefe podazy. Zagranie na wybicie z konsolidacji H1 EUR/USD Odbicie od wsparcia, poziom 1,34500 Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted December 2, 2013 NZD/JPY Cena w trendzie wzrostowym. Zagranie na reakcje na strefe podazy na interwale H4. Ponadto mamy tam okragly oziom 83.000. Zagranie na H1 na wybicie swieczki zaznaczonej strzalka. Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted December 9, 2013 NZD USD sell stop Powod: Strefa podazy linia trendu 50% fibo okragly poziom 83000 Share this post Link to post Share on other sites