Piotr Majda 7 Report post Posted July 12, 2018 Analizy, pozycje oraz komentarze z tego dnia. Informacje przedstawione na forum traderteam.pl są prywatnymi opiniami użytkowników i nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych w rozumieniu Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 roku w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, ich emitentów lub wystawców (Dz. U. z 2005 roku, Nr 206, poz. 1715). Czytelnik podejmuje decyzje inwestycyjne na własną odpowiedzialność. Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Majda 7 Report post Posted July 12, 2018 Dzisiaj w kalendarzu: 8:00 Inflacja Niemcy 8:45 Inflacja Francja 9:30 Inflacja Szwecja 13:30 Minutki EBC 14:30 Inflacja USA Zmienność podwyższona Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Majda 7 Report post Posted July 12, 2018 Już za około godzinę poznamy odczyt inflacyjny ze Szwecji, który nie mal za każdym razem daje dwu/trzy dniowy impuls spadkowy lub wzrostowy na parze EURSEK, co daje duże szanse na wykonanie udanego trejdu. Ja zgodnie ze swoją analizą, będę szukał pozycji krótkich na parze EURSEK. Riksbank zapowiedział podwyżki stóp do końca roku a dobry odczyt inflacyjny pozwoli na dyskontowanie tego wydarzenia. Ryzykiem dla powodzenia zlecenia będzie eskalacja "trade war". Powrót ryzyka spowodował w ostatnich dniach wzrost awersji do ryzyka i osłabienie między innymi korony szwedzkiej, ale z drugiej strony mamy dobre poziomy do kontynuowania obecnego impulsu spadkowego na EURSEK. Słabsze odczyty będą dla mnie równoznaczne z pozostaniem po za rynkiem. Na grafice oznaczyłem impulsy po danych inflacyjnych ze Szwecji. Share this post Link to post Share on other sites