Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

hhgjhgjhg

korek

Otwarcie firmy szkoleniowej

Recommended Posts

Cześć Wszystkim,

chcałbym się dowiedzieć, czy ktoś może przechodził przez proces zakładania firmy szkoleniowej (spółka z o.o., dwóch wspólników 50/50). Od 20 lat pracuję w IT w różnych korpo i chciałbym teraz założyć firmę szkoleniową, nie tylko dla dorosłych, ale także dla dzieci i młodzierzy - zakres szeroko pojęte IT i nowe technologie.

W związku z tym miałbym kilka pytań, aby może nie wywarzć drzwi, które już wiele razy ktoś inny otwierał. Kapitał na start jest (200-300k), ale czy są programy dofinansowujące, z których można by dodatkowo skorzystać? Od początku chciałbym zatrudnić 2 pracowników do pracy nad szkoleniami oraz psychologa dziecięcego, który pomoże dobrać odpowiednio materiały dla młodszych uczestników. Na początek firma ma działać lokalnie w Polsce (zakładam, że 2-3 lata). Ja mieszkam w Warszawie i tutaj będziemy zaczynać działaność, ale firma będzie robiona w taki sposób, aby ją łatwo skalować (materiały na platformach ze zdalnym dostępem, wersja Polska i Angielska). Czytełem też, że warto być w BUR, bo wtedy dofinansowania do szkoleń mogą być realizowane przez Państwo i klient końcowy płaci mniej.

Czy warto zgłebić jakieś jeszcze inne tematy odnośnie tego biznesu? co polecacie poczytać czy dowiedzieć się? Obecnie jestem na etapie planowania i chciałbym do tego podejść rozsądnie.

Czy ktoś miał możę do czynienia z biurem rachunkowym https://tactis.pl

Pytam bo zastanawiam się nad skorzystaniem z ich usług. 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...