Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

hhgjhgjhg

korek

Dostosowanie budynku do ewakuacji

Recommended Posts

Hej,

mam pytanie, przeprowadziliśmy się do nowego obiektu (oprócz nas jest kilku najemców), otrzymaliśmy instrukcję bezpieczeństwa pożarowego i mam pytanie odnośnie procedury ewakuacji. W instrukcji są pkt. dot. warunków zarządzenia ewakuacji, ogłoszenia ewakuacji i zasady ewakuacji. Według instrukcji decyzję o ewakuacji podejmuje zarządca obiektu i on jest głównym koordynatorem ewakuacji całego obiektu ale jak wiadomo zgodnie z przepisami musimy mieć wyznaczonych swoich pracowników do działań ppoż. i ewakuacji i tu mam kilka pytań:

Czy musimy robić całą swoją wewnętrzną procedurę ewakuacji powielając/opierając się na IPB czy wystarczy jak w ramach uzupełnienia IPB zrobimy procedurę dla pracowników wyznaczonych do działań ppoż. i ewakuacji by wiedzieli jak dokładnie postępować?

Czy taką procedurę możemy zrobić sami czy musimy zlecać to osobie z uprawnieniami?

Zastanawiamy się też nad montażem nowych schodów ewakuacyjnych https://staco.eu/pl-pl/zastosowania/schody Jakie macie zdanie o ofercie Staco ? 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...