korek 0 Report post Posted June 26, 2024 Hej, mam pytanie, przeprowadziliśmy się do nowego obiektu (oprócz nas jest kilku najemców), otrzymaliśmy instrukcję bezpieczeństwa pożarowego i mam pytanie odnośnie procedury ewakuacji. W instrukcji są pkt. dot. warunków zarządzenia ewakuacji, ogłoszenia ewakuacji i zasady ewakuacji. Według instrukcji decyzję o ewakuacji podejmuje zarządca obiektu i on jest głównym koordynatorem ewakuacji całego obiektu ale jak wiadomo zgodnie z przepisami musimy mieć wyznaczonych swoich pracowników do działań ppoż. i ewakuacji i tu mam kilka pytań: Czy musimy robić całą swoją wewnętrzną procedurę ewakuacji powielając/opierając się na IPB czy wystarczy jak w ramach uzupełnienia IPB zrobimy procedurę dla pracowników wyznaczonych do działań ppoż. i ewakuacji by wiedzieli jak dokładnie postępować? Czy taką procedurę możemy zrobić sami czy musimy zlecać to osobie z uprawnieniami? Zastanawiamy się też nad montażem nowych schodów ewakuacyjnych https://staco.eu/pl-pl/zastosowania/schody Jakie macie zdanie o ofercie Staco ? Share this post Link to post Share on other sites