korek 0 Report post Posted December 9, 2024 (edited) Dzień dobry. Od dziecka choruje na AZS jednak ma ono u mnie bardzo łagodny przebieg (wysychanie skóry, czasami swędzące zaczerwienienia). Mocniejsze zaostrzeni zdarzyły mi się dosłownie kilka razy w ciągu życia. Jednak mam problem z nawracającymi czyrakami na skórze głowy. Dermatolog zdiagnozował zapalenie mieszków włosowych, z których przy mocniejszym podrażnieniu/uszkodzeniu skóry np przy zadrapaniu skóry może powstać czyrak. Od 3 tygodni biore izotek jednak kilka dni temu znowu pojawił się czyrak na głowie. Zastanawiam się co robić. Czytam, że prawdopodobnie powoduje to gronkowiec, którego z tego co wiem leczy się antybiotykami. Wiem, że powinienem zrobić wymaz ze skóry, aby się dokładnie zdiagnozować. Dodam że jest to druga kuracja izotekiem. Poprzednią skończyłem 3 lata temu, jednak problem po jakimś czasie powrócił i zastanawiam się czy ktoś z Was może miał podobny problem i go rozwiązał na dobre. Ogólnie zastanawiałem się nad wypróbowaniem kosmetyków od Atopicin https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ Jakieś opinie na ich temat? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Edited December 9, 2024 by korek Share this post Link to post Share on other sites