Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

hhgjhgjhg

korek

azs

Recommended Posts

Dzień dobry. Od dziecka choruje na AZS jednak ma ono u mnie bardzo łagodny przebieg (wysychanie skóry, czasami swędzące zaczerwienienia). Mocniejsze zaostrzeni zdarzyły mi się dosłownie kilka razy w ciągu życia. Jednak mam problem z nawracającymi czyrakami na skórze głowy. Dermatolog zdiagnozował zapalenie mieszków włosowych, z których przy mocniejszym podrażnieniu/uszkodzeniu skóry np przy zadrapaniu skóry może powstać czyrak. Od 3 tygodni biore izotek jednak kilka dni temu znowu pojawił się czyrak na głowie. Zastanawiam się co robić. Czytam, że prawdopodobnie powoduje to gronkowiec, którego z tego co wiem leczy się antybiotykami. Wiem, że powinienem zrobić wymaz ze skóry, aby się dokładnie zdiagnozować. Dodam że jest to druga kuracja izotekiem. Poprzednią skończyłem 3 lata temu, jednak problem po jakimś czasie powrócił i zastanawiam się czy ktoś z Was może miał podobny problem i go rozwiązał na dobre.

Ogólnie zastanawiałem się nad wypróbowaniem kosmetyków od Atopicin https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ Jakieś opinie na ich temat? 

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Edited by korek

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...