nemesis 0 Report post Posted August 27, 2009 (edited) Na platformie Marketiva dostępny jest forex chat dla polskich inwestorów walutowych. Żeby móc korzystać z chatu wystarczy założyć konto na http://www.marketiva.com/, a następnie zainstalować platformę na komputerze. Po zalogowaniu się na platformie, w prawym górnym rogu szukamy zakładki "Discussions", później klikamy w "Groups" i wybieramy Poland, następnie pojawi się nowy przycisk z polskim chatem. Zapraszam wszystkich do dyskusji na żywo z innymi inwestorami. Edited August 20, 2010 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
Riddle 0 Report post Posted August 27, 2009 Ja bym akurat chatu na marketivie nie polecal, jedynie oglupic moze....ten pisze sell, inny buy, a kolejny mowi ze trzeba czekac..., poczatkujacym odradzam, a reszta pewnie zna i wchodzi czasem zeby sie posmiac Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted August 27, 2009 Ja tam wchodzę z przyzwyczajenia, czasami można o konkretach pogadać, z tym, że udziela się może 3-4 użytkowników ;p Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted August 27, 2009 Osobiście jestem użytkownikiem Poland Goup na Marketivie - jeśli się nie mylę to - już od ok. 3 lat. Prawdą jest to co napisał Riddle, że kanał ten potrafi czasami człowieka ogłupić. Nie widzę jednak powodu dla którego ktoś miałby inwestować wg. sygnałów z chatu, gdzie ludzie je wystawiający są najczęściej na podobnym poziomie zaawansowania jak odbiorcy tych właśnie sygnałów. Co do samych konwersacji, to chat może być kolejnym miejscem w którym można spotkać się z osobami o podobnych zainteresowaniach. Dodatkowy element rozrywki, który towarzyszy czytaniu niektórych wypowiedzi jest moim zdaniem jedynie wartością dodaną Share this post Link to post Share on other sites