nemesis 0 Report post Posted October 8, 2009 (edited) 140 dni ciągłych spadków wraz z jedną konsolidacją. Aktualnie mamy moment, który wg. mnie spowoduje dalsze spadki na tej parze. Przez najbliższe dni oczekuję ok 100 pipsowego spadku, a jeżeli dojdzie do przebicia poziomu 1.0166 to możemy spodziewać się kolejnych spadków o ok. 150 pipsów. Edited February 5, 2010 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 12, 2009 Dalej mamy do czynienia z konsolidacją, jak również z kolejnym testem poziomu 1.0230. W dalszym ciągu przewiduję spadki na tej parze. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 14, 2009 Jesteśmy już przy dolnej granicy konsolidacji, jeżeli nastąpi przebicie to wielce prawdopodobny jest spadek o ok. 170 pipsów. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 16, 2009 Przebicie dolnej granicy konsolidacji o ok. 60 pipsów już za nami. Aktualnie trwa odreagowanie rynku i wróciliśmy do obszaru konsolidacji. W ciągu kilku dni kurs powinien obrać kierunek południowy. Share this post Link to post Share on other sites
Artur 0 Report post Posted October 16, 2009 Nie wiem czy można dawać tutaj analizy, ale wg rynek ma 2 opcje do wyboru.. gdzie tak jak przedmówca powiedział.. dolna granica konsolidacji będzie rozstrzygająca.. (granica ~1.0220-1.0275) 1. Jeżeli odbijemy się od przedziału napisanego wyżej lecimy w dół do nawet 1.0000 (tu też zależy od wsparcia:) ~1,0150) 2. Jeżeli jednak uda się byczkom przebić ten poziom to wg mnie mamy długą drogę na północ z dwoma przystankami okolice x.x350 następny 100 pips wyżej. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 16, 2009 Pewnie, że można dawać analizy, wręcz jest to wskazane :) Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 19, 2009 Poziom wsparcia coraz bardziej traci na znaczeniu (kilkukrotnie został już przebity w każdą ze stron). W danej chwili kolejny raz wykres zaczyna zmierzać w dół. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 26, 2009 Po przebiciu wsparcia, przewiduję chwilowe zatrzymanie się wykresu w okolicach 1.0000, możliwa korekta (powrót do dolnej granicy wcześniejszej konsolidacji), a później dalsze spadki o ok. 400 pipsów.. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 29, 2009 Spodziewałem się tylko powrotu do granic konsolidacji, jednak wykres przebił dolną granicę. Zakładam, że kurs pobędzie chwilę w konsolidacji, a później obierze kierunek południowy. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 2, 2009 W dalszym ciągu mamy dość spokojną konsolidację, a wykres zmierza właśnie do dolnej granicy. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 6, 2009 Kurs nie wybił się górą z konsolidacji, ale za to przebił dolną granicę. W dalszym ciągu przewiduję spadki. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 11, 2009 Niebawem powinno się wyjaśnić czy kurs będzie dalej spadał. Aktualnie jest testowane wsparcia, możliwe jest lekkie odbicie oraz dalsze spadki, jak również przebicie tego poziomu i ostry spadek. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 12, 2009 Aktualnie obserwujemy właśnie odbicie/korektę i należy powoli wyszukiwać pierwszych sygnałów otwarcia krótkich pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 16, 2009 Miała miejsce lekka korekta, która aktualnie została w 2/3 długości zniwelowana. Dalej podtrzymuje przekonanie, że nastąpią spadki. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 23, 2009 Korekta gwałtownie została odrobiona i w związku z tym duże są szanse na dalsze spadki. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 27, 2009 Pierwsze przebicie ważnego poziomu (1.0000) z jednoczesnym powrotem ponad ten poziom. Aktualnie znów znajdujemy się w górnej granicy konsolidacji (żółty prostokąt) z możliwością dalszych spadków. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 30, 2009 Trend spadkowy + duża świeca doji, skłania mnie do otwarcia krótkiej pozycji na tej parze. W danej chwili znajdujemy się w okolicach poziomu 1.0000, przebicie tego poziomu powinno "pociągnąć" wykres w dół. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 4, 2009 Na razie utrzymujemy się na poziomie 1.0000, co nie zmienia moich przewidywań odnośnie spadków. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 14, 2009 Wszystkie pary dolarowe odwróciły się przeciwko panującym trendom (dobre dane z USA). Jak na razie nie mamy żadnych konkretnych sygnałów powrotu do wcześniejszego trendu na UCHF. Bieżąca sytuacja niejako ukazuje odbicie od oporu, jednak wpływ danych może być tak istotny, że granica ta zostanie przebita. Dlatego powstrzymałbym się jeszcze przed otwieraniem pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 21, 2009 Tak jak przedstawiłem to we wcześniejszej analizie - opór nie był na tyle istotny, aby zatrzymać panujący trend na tej parze. Kolejny opór również nie wspomógł franka i został już kilkukrotnie naruszony. Spodziewam się na daną chwilę konsolidacji, a zawarcie pozycji uzależniłbym od kierunku wybicia z jej granic (1.0521/1.0356). Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 28, 2009 Górna granica konsolidacji została potwierdzona, natomiast dolna została naruszona i aktualnie jest przebijana. Można by tutaj pokusić się o krótką pozycję z ciasnym SL, ale ja na razie na spokojnie poobserwuję dalszą sytuację. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 4, 2010 Bardzo nieciekawa konsolidacja, ze względu na długie cienie świec. Otwieranie pozycji w takim momencie, z dużym prawdopodobieństwem spowoduję zaliczenie naszego SL. Nie pozostaje nic innego, jak czekać na wyklarowanie sytuacji na tej parze. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 11, 2010 Wydostaliśmy się w końcu z konsolidacji poprzez wybicie dołem, przez co sytuacja trochę się rozjaśniła. Teraz spodziewam się lekkiej korekty i dalszych spadków z poziomem docelowym w okolicach 1.0000. Jeżeli wszystko pójdzie po mojej myśli, to za ok. 2-3 dni powinny nastąpić dalsze spadki. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 15, 2010 Moja lekka korekta właśnie przybiera na sile... osobiście spodziewałem się czegoś łagodniejszego. Podobnie jak ma to miejsce na innych parach, tutaj również doradzałbym odczekać chwilę i ponownie przyjrzeć się sytuacji. Na razie otwieranie pozycji w jakąkolwiek stronę jest wielce ryzykowne. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 22, 2010 Zbliżyliśmy się do poziomu 1.0521, który uważam za dość poważny opór. W związku z tym otworzyłem krótką pozycję na otwarciu dzisiejszej świecy i jak na razie wynik jest zadowalający, ale co przyniesie przyszłość to się jeszcze okaże. Poziom target szacuję na najbliższe wsparcie. Share this post Link to post Share on other sites