Artur 0 Report post Posted October 12, 2009 (edited) Witam kolegów traderów. Mam do Was pytanie, które kłopocze mnie dość długi czas :> Jak oceniacie wartość prognostyczną różnych formacji świecowych na tfach innych niż 1h Pytanie moje wynika z tego względu iż po raz kolejny po pięknym pinbarze zlokalizowanym na 4h na pięknym wsparciu pinbar po prostu nie zadziałał.. (jak wiadomo różni brokerzy różne świeczuchy) Pozdrawiam i mam nadzieje że ktoś mi coś mądrego poradzi :) Edited October 12, 2009 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 12, 2009 Ja ogólnie wychodzę z założenia, że im coś jest bardziej popularne tym mniej działa na rynku... A co do świeczek to mówi się że im większy TF tym bardziej się sprawdzają. Osobiście jakoś nigdy nie lubiłem grać tylko w oparciu o świeczki. Share this post Link to post Share on other sites
Artur 0 Report post Posted October 12, 2009 świeczki są tylko potwierdzeniem do wejścia. Nic więcej... aczkolwiek chodzi mi o tą różnicę w kształcie świecy na wykresach większych niż 4h... Share this post Link to post Share on other sites
propan600 0 Report post Posted March 15, 2012 Odgrzebuję temat Osobiście polecam obserwować świeczki na interwale H1. Do tej pory najmniej mnie zawodziły. Z świeczkami H4 i D1 mam mieszane uczucia,ale są gusta i guściki Oczywiście analiza świec musi być weryfikowana obserwacją innych wskaźników AT. Pozdrawiam! Share this post Link to post Share on other sites