nemesis 0 Report post Posted April 16, 2010 No niestety po dobrym początku, zanotowałem SL i tym samym straciłem 76 pipsów. Od nowego tygodnia będę rozmyślał o ewentualnej nowej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 19, 2010 Jeżeli nie zostanie przebity poziom 1.0305 oraz pojawi się świeca spadkowa (potwierdzona zamknięciem) będzie to sygnał żeby zastanowić się nad krótką pozycją. Możliwe jest również, że poziom 1.0200 posłuży jako opór, gdyż na razie świeca nie zamknęła się nad nim i poziom ten może przyczynić się do otwarcia krótkiej pozycji za minimum dwa dni. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 26, 2010 Tak jak mówiłem tak też się stało. Pojawiła się formacja spadającej gwiazdy (nasza sygnałowa świeca spadkowa), a po niej nastąpił gwałtowny spadek. Jeżeli ktoś skorzystał ze wcześniejszej analizy, mógł w jeden dzień uzyskać ok. 160 pipsów. Dzisiaj otworzyłem krótką ze wstępnym SL na 1.0090. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 30, 2010 Niestety pozycja zamknęła się na -99 pipsów, a kurs aktualnie odbił się od poziomu ok. 1.0200. Nową pozycję mam zamiar otwierać dopiero, gdy kurs znajdzie się poniżej poziomu 1.0000 i pozostanie tam przez jakiś czas. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 5, 2010 Nie zapowiada się na spadki, a wręcz kształtuje się formacja spodka i w momencie przebicia poziomu 1.0305, wzrok zacznę kierować na długie pozycje. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 11, 2010 Niestety nie zdążyłem otworzyć długiej pozycji, a szkoda bo kurs wystrzelił w górę. Aktualnie czekam na koniec korekty (zamknięcie się jutrzejszej świecy na +) żeby otworzyć długą pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 14, 2010 Nie udało się otworzyć tak jak chciałem, ale teraz widać oznaki końca korekty. Pozycję długą otworzę po przebiciu poziomu 1.0305 lub na otwarciu nowej świecy (pod warunkiem, że aktualna pozostanie wzrostowa). Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 17, 2010 Na razie odpuszczam tą pozycję i zamykam na +20 pipsów. Jeżeli warunki pozwolą postaram się otworzyć kolejną długą. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 24, 2010 Czekam teraz na pierwsze sygnały końca korekty i otwieram długą pozycję. Kurs napotkał na mocny poziom oporu (1.0750) od którego się odbił i liczę, że w przypadku otwarcia długiej pozycji, poziom ten zostanie mocno przebity. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 27, 2010 Po bardzo dobrym początku, rewelacyjnym bym powiedział, ostatecznie pozycję zamknąłem na minusie (-150 pipsów). Share this post Link to post Share on other sites
kiecu123 0 Report post Posted June 8, 2010 No otwieram pozycje dluga narazie -83 pipsy lecz czekam na wybicie do poziomu 1.075 siedze do rana wiec po uzupełniam swoje posty zamknąłem tego samego dnia na małym wzroście i -66 Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted June 28, 2010 Rynek USD/CAD przekształcił się nam w rynek konsolidacji, co również ma od dłuższego czasu miejsce na wykresie USD/JPY. Dla osób podejmujących większe ryzyko, jest teraz dobra okazja do otworzenia krótkiej pozycji. Ja jednak, poczekam na lepsze czasy. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted August 13, 2010 Lekki trend spadkowy oraz kończąca się korekta i na tej podstawie otworzyłem krótką pozycję na otwarciu dzisiejszej świecy. SL powyżej 1.0515. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted August 19, 2010 Ze względu na spadek impetu, postanowiłem zamknąć pozycję na +136 pipsów. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 11, 2010 Konsolidacja w najlepszym wydaniu, dla mnie to okres bez pozycji, a dla osób, które inwestują w takich momentach pewnie będzie to raj. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 28, 2010 W dalszym ciągu stoimy w miejscu, a jak zapewne wszyscy zauważyli, że taki materiał na pozycję w ogóle mnie nie interesuje. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 12, 2010 Dalej tkwimy w konsolidacji i raczej nie prędko sytuacja się poprawi, chociaż przy aktualnym naruszeniu wsparcia, można by się pokusić o krótką pozycję na korekcie. Ja jednak poobserwuję, ponieważ dalej jest to konsolidacja. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 14, 2010 Krótka jak najbardziej była ok, pod warunkiem, że ktoś nie przykłada dużej wagi do długoterminowych trendów. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 18, 2010 Wykres odbił się od dolnej granicy konsolidacji (poziom w okolicach 0.9960), przez co w dalszym ciągu sytuacja na tej parze jest niejasna. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 2, 2010 Zapowiada się kolejny atak na poziom 1.0000 i jeżeli zostanie od definitywnie przebity, to będę poszukiwał okazji do otwarcia krótkich pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 8, 2010 Tak jak pisałem, tak też obserwujemy atak na poziom 1.0000. Na chwilę obecną nastąpiło tylko odbicie i możliwa jest lekka korekta. Jeżeli korekta będzie dobiegać końca to możliwe jest, że otworzę krótką pozycję, licząc na przebicie poziomu 1.0000. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 15, 2010 Mieliśmy ostry powrót do poziomu 1.0000 i po raz kolejny nastąpiło odbicie od niego. Na chwile obecną korekta powoli wyhamowuje i możliwe, że w ciągu 2-3 dni otworzę krótką pozycję, pod warunkiem rozpoczęcia się spadków. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 19, 2010 Jeżeli dzisiejsza świeca zamknie się poniżej poziomu otwarcia, to na 99% w niedzielę wieczorem otworzę krótką pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 22, 2010 Wziąłem wieczorem krótką pozycję z SL na poziomie 1.0289. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 24, 2010 Zamknąłem po zamknięciu się pierwszej wzrostowej świecy. +3 pipsy. Share this post Link to post Share on other sites