Youri 0 Report post Posted March 4, 2008 SHI Channel jest wskaźnikiem pokazującym aktualny kanał jakim podąża trend. Wskaźnik najdokładniej działa na świeczkach. Zapraszam do wypróbowania. Idealnie sprawdza się z Bounce System SHI Channel Share this post Link to post Share on other sites
tomekkap 0 Report post Posted March 5, 2008 Szczególnie poelecam jest naprawde dokladny. I pasuje pod wiele systemow. Share this post Link to post Share on other sites
exodus24 0 Report post Posted April 19, 2008 Dziala fajnie ale ma drobne wady. 1. nie dziala na niestandardowych interwalach. moze wie ktos czy mozna to zmienic. 2. Zauwazylem ze dosc czesto sie odswierza. jest to zaleta ale i takze wada. Ja gdy go stosuje rysuje kanaly trendu pokrywajace sie z jego liniami. Jak on sie zmieni wtedy widze co sie dzieje, bo potrafi w jednej chwili pokazywac jedno a za chwile co innego jakis chwilowy trend by pozniej po jego przebiciu powrocic spowrotem do tego co bylo wczesniej. pozdr. exodus24 Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 19, 2008 na poczatku uzywalem itd, ale aktualnie wole sam sobie wszystko wyrysowac :) Share this post Link to post Share on other sites
AsFX 0 Report post Posted June 3, 2008 Moim zdaniem najlepiej samemu rysować linie trendu i kanały bo często w tego rodzaju wskaźnikach jest tak jak pisze exodus24 czyli szybko się zmieniają i odświeżają. W mojej opini to taki wskaźnik jest bezużyteczny, chyba że dla prawdziwych leniuchów którym nie chce sie samemu porysować ( a to przecież fajna sprawa umieć to robić ). Pozdrawiam! =) Share this post Link to post Share on other sites
nicko13 0 Report post Posted June 5, 2008 Ja korzystam ale i tak zawsze rysuje sobie zeby sprawdzic czy ten kanal rzeczywiscie tam powinien byc a nie,że jest inaczej wyrysowany przez wskaźnik :) Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted June 5, 2008 Z początku używałem, ale im dłużej jestem na forexie tym całkowicie zrezygnowałem z tego :) i teraz wszystko sam rysuje Share this post Link to post Share on other sites