fachura 0 Report post Posted June 9, 2010 Witam ! Mam problem który od wczorajszego wieczoru nie daje mi spokoju ;/ Pisze swoje pierwsze EA i mam problem z uruchomieniem zlecenia a mianowicie kiedy napisze zlecenie w ten sposób: ticket = OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,Bid,3,0,0,"Daily100v1.4",0,Green); Wszystko jest OK Również kiedy napisze w ten sposób: ticket = OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,Bid,3,0,Bid-(TP*Point),"Daily100v1.4",0,Green); Też jest ok, ale kiedy tylko dodam do tego StopLoss już zaczyna się problem: ticket = OrderSend(Symbol(),OP_SELL,Lots,Bid,3,Bid+(SL*Point),Bid-(TP*Point),"Daily100v1.4",0,Green); I podczas testowania strategii dostaje cały czas error OrderSend error 130 Czy ktoś bardziej zaawansowany mógłby naświetlić mi gdzie jest problem ? Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted June 9, 2010 Daj może zamiast Bid, Ask. Jak sam liczysz, to ile wynosi stop loss ? bo może jest za mały. Share this post Link to post Share on other sites
tnowak3000 0 Report post Posted October 16, 2012 Wprawdzie stary post, ale odpowiem Może być kilka możliwości, choć nie pamiętam czy wszystkie mają błąd 130. 1. Broker jest typu ECN-STP np. FXSALT. Wtedy w OrderSend nie można ustawiać SL i TP. 2. SL jest zbyt blisko ceny u danego brokera. Możesz to sprawdzać funkcją: MarketInfo( Symbol(), MODE_STOPLEVEL ); 3. SL powinien być możliwą do uzyskania ceną. Nie możesz go podać z dokładnością większą niż ceny brokera. Najlepiej zrobić NormalizeDouble( SL, Digits ) -- www.forexguns.com Share this post Link to post Share on other sites