nemesis 0 Report post Posted September 28, 2010 Po ostatnim ostrym "wystrzale" w górę, aktualnie obserwujemy spadki, które odrobiły już ponad połowę wzrostów wywołanych interwencją Japonii. W dalszym ciągu pozostajemy w trendzie spadkowym, przez co oczekuję sygnału na krótką pozycję. Liczę teraz na korektę, które pozwoli mi zająć krótką pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 29, 2010 Jak na razie dolar nie chce przestać spadać w stosunku do jena, przez co nie ma możliwości otwarcia krótkiej pozycji. Pozostaje czekać na wzrosty, gdyż osobiście nie lubię wchodzić w trakcie trwania ostrych ruchów. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 30, 2010 Widać teraz, że jednorazowa interwencja Japonii na rynku walutowym na niewiele się zdała i to co udało się zyskać rządowi Japonii w jeden dzień, systematycznie jest odrabiane. Jeszcze 46 pipsy i będziemy na poziomie, którego nie obserwowaliśmy od kilku lat. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 7, 2010 Cała interwencja została już odrobiona, a nawet przebiliśmy ostatnie minimum. Aktualnie czekam na korektę, żeby zająć krótką pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 12, 2010 Mieliśmy lekki, jedno-świecowy powrót, jednak dla zajęcia krótkiej pozycji wymagam, żeby korekta bardziej się zarysowała, dlatego nie otwieram teraz krótkiej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 18, 2010 Jen jak się umacniał, tak się umacnia i nie chce przestać, nie dając nawet możliwości otworzenia krótkiej pozycji na USD/JPY. Pozostaje tylko czekać na dogodną okazję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 22, 2010 Mieliśmy wzrostową świecę, jednak dla mnie to za mało, gdyż kolejna świeca była już spadkowa, gdzie spadki przewyższyły poprzedni wzrosty. Dlatego postanowiłem nie otwierać krótkiej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 2, 2010 Zbyt duże zamieszanie obserwowaliśmy na tej parze i z tego powodu nie otwierałem żadnych pozycji. Aktualnie zanosi się na lekką korektę, po której prawdopodobnie otworzę krótką pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 8, 2010 Korekta ciągle trwa i jak na razie nie ma możliwości otworzenia krótkiej pozycji. Nie pozostaje nic innego, jak odczekanie 1-2 świec i podjęcie decyzji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 15, 2010 Przebicie poziomu zaznaczonego czarną poziomą linia (82.85), będzie dla mnie sygnałem, że trend powoli zaczyna się odwracać. Skutkiem tego będzie, że możliwe krótkie pozycje zostawię w spokoju przez kilka dni i będę tylko obserwował rynek. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 19, 2010 Przebicie nastąpiło i jeżeli pojawi się łagodny dołek, to możliwe, że wejdę w długą pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 24, 2010 Dołek powoli zaczyna się tworzyć i potrzebuję jeszcze jednej wzrostowej świecy, żeby otworzyć długą pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 26, 2010 Zgodnie ze wcześniejszymi założeniami, otworzyłem dzisiaj na otwarciu długą pozycję z SL w okolicach 82.50. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 1, 2010 Wszystko przebiegała zgodnie z planem, jednak dzień wczorajszy zniwelował praktycznie cały zysk z poprzednich dwóch dni. Zamknąłem pozycję dzisiaj na otwarciu na +8pipsów. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 8, 2010 Ostry spadek niejako przekreślił możliwość otwarcia długiej pozycji, także będę wyczekiwał kolejnego dołka, żeby zająć longa. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 27, 2010 Sytuacja na "ujocie" trochę się skomplikowała przez pojawienie się konsolidacji, a nowe sygnały pojawią się dopiero, gdy wykres przebije jeden z poziomów granicznych konsolidacji (84.53 lub 82.48). Tak więc czekamy. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 3, 2011 Mamy wybicie dołem i teraz czekam na korektę oraz jej koniec, żeby otworzyć krótką pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 13, 2011 Korekta jest, ale zbyt duża żeby cokolwiek tutaj otwierać. Na razie będę tylko obserwował i może za jakiś czas sytuacja się bardziej wyklaruje. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 20, 2011 Jeżeli pojawi się korekta, która nie przebije poziomu 83.67, to możliwe, że będę starał się otworzyć krótką pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 2, 2011 Pojawiły się nawet dwie korekty, jednak każda z nich była jedno-świecowa, przez co nie otwierałem krótkich pozycji. Aktualnie wyczekuję kolejnej korekty i mam nadzieję, że tym razem będzie ona dłuższa czasowo. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 8, 2011 (edited) Aktualnie obserwujemy wyhamowanie korekty wraz z kształtowaniem się spadkowej świecy w dniu dzisiejszym. Jeżeli spadki się utrzymają, to jutro lub pojutrze otworzę krótką pozycję. Edited February 9, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted March 7, 2011 (edited) Mamy aktualnie konsolidację, przez co nie będę otwierał pozycji. Gdybym jednak był zmuszony otwierać teraz pozycję, to otworzyłbym krótką. Jeżeli wykres wybiję się dołem z konsolidacji, będę wyczekiwał sygnału na shorta. Edited March 7, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
kocurnikov 0 Report post Posted March 7, 2011 Na wykresie można także wyrysować trójkącik. Zastanawiam się tylko czy zajmować krótką po wybiciu z paternu czy dopiero po przebiciu poziomu 80.90. No i nie za bardzo wiem gdzie ustawić stopa Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted March 8, 2011 Na wykresie można także wyrysować trójkącik. Zastanawiam się tylko czy zajmować krótką po wybiciu z paternu czy dopiero po przebiciu poziomu 80.90. No i nie za bardzo wiem gdzie ustawić stopa Ja bym SL ustawiał ponad ostatnim szczytem, a co do momentu wejścia, no to już zależy na czym bazuje twój system (wsparcia/opory czy formacje). Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 26, 2011 (edited) Komentarz praktycznie zbędny - jedna wielka konsolidacja z fałszywymi wybiciami, dlatego w dalszym ciągu nie będę tutaj nic otwierał. Edited April 26, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites