konto usunięte 0 Report post Posted July 16, 2010 Kapryśna ta para. Nie idzie po mojej myśli. Zamknąłem na -35 pips bo niewyraźna sytuacja tu jest. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted July 26, 2010 Przygladajac sie tej parze odkrylem calkiem chyba niezla okazje do wejscia - zobaczymy jak wypali. Wszedl Short 1.5466 a SL ustawilem na 1.5520. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted July 26, 2010 Przygladajac sie tej parze odkrylem calkiem chyba niezla okazje do wejscia - zobaczymy jak wypali. Wszedl Short 1.5466 a SL ustawilem na 1.5520. Ja jeszcze trzymam longa, jak się nie przebije przez ten opór to wtedy zamykam. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted July 27, 2010 Zamknąłem tego longa na +307. Teraz czekam na korektę i nową pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 11, 2010 Mieliśmy ładny trend wzrostowy, a teraz obserwujemy dość dużą korektę, która powoli wydaje się wyhamowywać. W przypadku powrotu do wzrostów, będę poszukiwał okazji do otwarcia długiej pozycji, natomiast jeżeli zostanie przebite zniesienie 38.2, będę szukał momentu do otworzenia krótkiej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 28, 2010 Bardzo dobra okazja do otwarcia długiej pozycji była 22 i 23 września. Jednak z jakiś względów nie zauważyłem tego sygnału, a można było na nim ładnie zarobić - wręcz idealne miejsce na długą pozycję. Dzisiejsza sytuacja na wykresie wydaje się dobrym miejscem na długą pozycję, jednak nie ma wyraźnie zaakcentowanego dołka, przez co poczekam z pozycją do dnia jutrzejszego i może wtedy będzie można więcej wyczytać z wykresu. Od dnia dzisiejszego będę starał się codziennie pisać odnośnie aktualnej sytuacji na rynku, zakładam, że w ten sposób nie pominę żadnego ważnego sygnału. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 29, 2010 Wczorajsza świeca zamknęła się lekko naciąganą formacją doji na wysokich nogach, dlatego nie będę jeszcze otwierał długiej pozycji. Spodziewam się lekkich spadków, po których będę chciał otworzyć długą pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 30, 2010 No i plany trochę się zmieniają przez ten gwałtowny ruch w górę (szkoda, że taki ostry) i z dużym prawdopodobieństwem otworzę jutro na otwarciu długą pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 1, 2010 Tak szybko jak mieliśmy wczoraj wzrosty, tak szybko mieliśmy też spadki, a co do długiej pozycji, to pozostaje poczekać do poniedziałku i wtedy ocenię sytuację. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 5, 2010 Szybkie info: na otwarciu wziąłem GU longa i UCHF shorta, więcej informacji jak wrócę z podróży. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 7, 2010 Wysokie cienie dużej ilości poprzednich świec oraz pojawienie się spadkowej świecy, zadecydowały o tym, że postanowiłem zamknąć długą pozycję na + 60 pipsów. Aktualnie widzę, że wykres rośnie, no ale cóż - decyzja została podjęta, a zysk zrealizowany. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 12, 2010 Na szczęście opór na poziomie w okolicach 1.5990 nie został jeszcze przebity, a tylko naruszony, tak więc jest jeszcze szansa na zajęcie długiej pozycji i ostre przebicie tego oporu. Na razie kształtuje się korekta, także z otwarciem pozycji poczekam jeszcze 1-2 dni. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 14, 2010 Pozycję długą otworzyłem dzisiaj na otwarciu i jak na razie jestem na +127 pipsów. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 15, 2010 Zamykam ze względu na zamknięcie giełdy i w obawie przed luką na otwarciu. +97 pipsów. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 18, 2010 Luki nie było, ale mamy za to formację spadającej gwiazdy i aktualnie trwające spadki. Jeżeli cena nie przebije ostatniego dołka (1.5752), to z dużym prawdopodobieństwem za kilka dni otworzę długa pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 22, 2010 Dołek z poziomu 1.5752 został przebity i z tego względu zakładam, że nie prędko otworzę długą pozycję na tej parze. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 2, 2010 Po ostatnich wzrostach spodziewam się teraz lekkiej korekty, po której będę chciał otworzyć długą pozycję, licząc na przebicie oporu (1.6114). Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 8, 2010 Jedno-świecowa korekta mnie nie zadowoliła, dlatego też nie otwierałem długiej pozycji, a jak widać - rynek ładnie poszybował w górę. Możliwe, że aktualna korekta pozwoli na zajęcie długiej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 15, 2010 Bardzo ostre ruchy skutecznie zniechęciły mnie do otwierania tutaj pozycji. Możliwe, że tym razem korekta i powrót do trendu będą bardziej spokojne. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 19, 2010 Nowy dołek powstał poniżej wcześniejszego dołka, także odpuszczam pozycje długie na jakiś czas. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 8, 2010 Trend już wystarczająco mocno się odwrócił, także można zapomnieć o długich pozycjach na jakiś czas. Aktualnie kształtuje się szczyt, po którym mogę pokusić się o krótką pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 27, 2010 Wcześniej szczyt nie zechciał się poprawnie ukształtować, jednak teraz jest kolejna szansa na otwarcie krótkiej pozycji. Zakładam, że korekta będzie bardzo mała, jednak późniejszy ruch w dół będzie już duży. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 29, 2010 Wczorajsza "ostra" świeca wszystko popsuła i postanowiłem nie otwierać krótkiej pozycji. Aktualnie wyczekuję nowego sygnału. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 3, 2011 (edited) Dobrze zrobiłem, że nie otworzyłem krótkiej pozycji, gdyż musiałbym zamknąć pozycję na dość dużym minusie. Aktualnie wyczekuję końca korekty by móc otworzyć shorta. Edited January 3, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 13, 2011 Korekta się przedłużyła i teraz wyczekuję powrotu do trendu spadkowego, a później będę poszukiwał okazji do otwarcia krótkiej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites