konto usunięte 0 Report post Posted October 12, 2010 Witam i od razu proszę Was gorąco o pomoc, a moderatora o przyklejenie tego wątku. Jako że zaczynam wchodzić w zagadnienia sieci neuronowych, chciałbym zamieszczać tutaj przewidywania cen a Was prosić o sprawdzanie i komentowanie, szukanie zgodności (o ile zaistnieje). Będę wklejał następujące TF-y (wybrałem pseudo-losowo) M5, H1, H4 Proszę o uważne przyglądanie się, ustalamy punkt pomiaru na godzinę 7 rano dnia następnego. Forecast ŚREDNIEJ CENY na dzień 13.10.2010 Godzina 7 rano: M5: 1.3924 H1: 1.3903 H4: 1.3910 Chodzi mi o to żeby sprawdzić czy ta gra jest coś warta. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted October 13, 2010 Widze ze rizalty sa obiecujace, moze nie tyle w predykcji konkretnej liczby, ale kierunku w ktorym podaza cena... Dzialamy dzialamy! Z glupia frant otworzylem wczoraj w nocy na demo 0.1 @ 1.3918 i zamknalem rano: 350 zeta in plus. Zobaczymy czy cena dzisiaj pojdzie w gore, nigdy to nie jest pewne poniewaz siec neuronowa jest siecia nieustannie uczaca sie i dzisiejsze dane moga dac zupelnie inny obraz... EDIT: poprosilem kolege o zbudowanie arkusza kalkulacyjnego gdzie mozna byloby (majac historyczne dane) wklejac i sprawdzac sobie predykcje - pracujemy nad tym. Rzeczy do zrobienia to walidacja sygnalu i tutaj oczekuje propozycji - jakim indykiem. osobiscie myslalem o korharmonics, RSI lub Stochastic, ale musze jeszcze przemyslec temat... Share this post Link to post Share on other sites
boby_fischer 0 Report post Posted October 13, 2010 Co to za wskaźnik, który tak ładnie pokazuje? Twojego autorstwa? Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted October 13, 2010 chyba z neurotrader go sciagnalem za free Share this post Link to post Share on other sites
grgr 0 Report post Posted November 4, 2010 przegrzebałem google, ale nie znalazłem nigdzie tego wskaźnika ... Share this post Link to post Share on other sites
boby_fischer 0 Report post Posted November 4, 2010 I ja go nie potrafię wykopać nigdzie... Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 Dajemy sobie z nim spokoj. To byl normalny wskaznik wykladniczy (to samo mozecie zrobic w excelu) - zapominamy o temacie, mozna skasowac topic zeby nie mieszac w glowei. Share this post Link to post Share on other sites