tadeusz 0 Report post Posted October 20, 2010 Witajcie, Wiem, że pytania nieco naiwne, mam nadzieję, że ktoś rzuci we mnie jakąś (choćby ogólnikową) odpowiedzią... 1) Jeszcze przed +/- tygodniem można było na głównych parach wykreślić linię trendu - od jakiegoś czasu rynek dostał kota i robi początkującym traderom (do których się zaliczam) przykre niespodzianki, skacząc tu i tam. Czy to ma jakąś nazwę, czy mam szukać w słowniku pod shitstorm? ;) 2) Kiedy się to paskudne coś skończy? Wybaczcie ignorantowi ignoranckie pytania, alem wielce ciekaw. Pozdrawiam! - tadeusz Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 20, 2010 Zerknij na załącznik i powiedz, czy widzisz jakieś podobieństwa w tych dwóch falach wzrostowych. Share this post Link to post Share on other sites
tadeusz 0 Report post Posted October 20, 2010 Podobieństwa, owszem: Są podobnej długości i nachylone pod podobnym kątem. Różnice też widzę: W długości i ilości świec. Czy na podstawie tego można wnioskować, że trzecia fala będzie podobna? Na marginesie: Dzięki za odpowiedź ;) Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted October 20, 2010 Różnice też widzę: W długości i ilości świec. Właśnie chodziło mi o podobieństwo w ilości świec i długości (wysokości w pipsach) i na tej właśnie podstawie, osobiście trzymałem się z dala od tej pary, gdyż spodziewałem się dość gwałtownej korekty. Share this post Link to post Share on other sites