Magda13 0 Report post Posted December 14, 2010 (edited) 20% zysku w 3 miesiące! TYLKO U NAS: www.ducatto.pl Naszym udziałowcem jest sieć Podkarpackich Banków Spółdzielczych. Zawsze zastanawiałeś się jak to jest być inwestorem na giełdzie? Bałeś się inwestować, ze względu na duże ryzyko? Zacznij od podstaw. Zainwestuj u nas – BEZ RYZYKA! Mamy dla ciebie specjalną ofertę, dzięki której w bezpieczny i łatwy sposób zainwestujesz swoje pieniądze, a także w krótkim czasie odzyskasz zainwestowany kapitał, zarabiając na odsetkach z pożyczonych pieniędzy. Sam podejmujesz decyzje finansowe: • ile pożyczasz, • na jaki czas pożyczasz, • ile wyniesie zysk z oprocentowania. Zapewniamy cię, że jeśli zaczniesz u nas inwestować – nie będziesz chciał skończyć. Przekonaj się sam. Wejdź na nasza stronę: www.ducatto.pl Edited December 14, 2010 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 14, 2010 Zainwestuj u nas – BEZ RYZYKA! Zerowe ryzyko? Share this post Link to post Share on other sites
kiecu123 0 Report post Posted December 20, 2010 Interesująca strona. A na jakiej zasadzie to jest, pożyczę komuś np 1000zł. Jaką mam pewność że ta osoba mi to odda ? Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted December 21, 2010 Interesująca strona. A na jakiej zasadzie to jest, pożyczę komuś np 1000zł.Jaką mam pewność że ta osoba mi to odda ? Cała idea pożyczek prywatnych opiera się głównie na usystematyzowanych formach w jakich serwisy weryfikują swoich użytkowników (zarówno pożyczkobiorców jak i pożyczkodawców). Pożyczkobiorcy muszą w tym przypadku udowodnić, że są odpowiednimi kandydatami do tego aby znaleźć się w określonej kategorii (swego rodzaju rating kredytowy), dzięki czemu pożyczkodawcy mają możliwość dywersyfikacji środków między różnych pożyczkobiorców (zamiast pożyczać 1000zł jednej osobie - pożyczasz 50zł dwudziestu osobom) reprezentujących określony poziom ryzyka niewypłacalności. Osobiście nie jestem do końca przekonany co do wysokiej atrakcyjności tej formy inwestycji, ze względu na wysokie ryzyko i względnie niską granicę maksymalnego zaangażowania przy określonym ryzyku. Niemniej jednak jeżeli byś chciał dowiedzieć się więcej na ten temat, to przeszukaj Google pod hasłem: social lending. Na zakończenie dodam, że huraoptymizm, który bije od założycielki wątku niekoniecznie jest tożsamy z emocjami jakie mogą być zaobserwowane wśród osób, które poświęciły czas i pieniądze na zgłębienie tej formy inwestycji. Myślę, że w tym przypadku jest tak samo jak z rynkiem - wszystko trzeba robić z głową. Share this post Link to post Share on other sites