propan600 0 Report post Posted March 27, 2008 Witam!! Mógłby ktoś napisać coś więcej o "1% risk" ---> czyli jak zarządzać kapitałem I dać przykład jak to policzyć dla Euro(o USD jest dużo w necie, ale w stosunku do Euro bardzo mało).... Np. Na koncie mam 100Euro, chcę zainwestować w parę: a) USDCAD b) EURJPY c) GPBCHF I teraz jak policzyć dla 100Euro ten 1% ryzyka chcąc ustawić stop loss np. na 22 pipsy... Liczę na Waszą pomoc :) Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted March 28, 2008 Trzeba by sprawdzić wartość pipsa na danej parze przy danej wielkości. Łatwiej jest policzyć w dolarach i przeliczyć na euro. Nie mam konta w EURo, więc nie jestem w stanie obliczyć dla Ciebie. Post ten jest odnośnie "1 risk dla EURo" - dlatego też nie mam więcej nic do powiedzenia, gdyż jeżeli o to chodzi, to nie znam potrzebnych wartości. Nowy post będzie niedługo odnośnie 1% risk ($$$), tym samym nauczysz się obliczać i sam będziesz w stanie objaśnić nam jak to wygląda w stosunku do EURo, skoro masz tak prowadzone konto. Nauka i pomoc w jednym Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
propan600 0 Report post Posted March 28, 2008 OK. Dzięki Share this post Link to post Share on other sites