konta.lokaty 0 Report post Posted September 15, 2011 Korzystaliście może z programu partnerskiego PLUS 500, który umożliwia polecanie nowych użytkowników i zarabianie pieniędzy? Oferują w tym zakresie niezwykle atrakcyjne stawki, jestem jednak ciekaw czy w ogóle wypłacają te wynagrodzenie... Czy ktoś z Was zarobił już na tym jakieś pieniądze? Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted September 16, 2011 1-2 lata temu było dość głośno o plus500 w TV i Internecie, jednak w negatywnym wydźwięku, dlatego ja osobiście nigdy nie nawiąże z nimi współpracy. Share this post Link to post Share on other sites
sucharxxv 0 Report post Posted November 2, 2011 Dużo się oczytałem za i przeciw Plus 500 ale postanowiłem zaryzykować wpłaciłem 2000zł po miesiącu zarobiłem 511,14zł dostałem bonus w wysokości 625 zł (zalogowanie 75 wpłata pieniędzy 500zł potwierdzenie adresu 50zł) i wczoraj wypłaciłem - Pieniądze jeszcze nie doszły ale podobno wyszły jak będą dam znać PS. Łatwo idzie zarobić i szybko stracić ale jak dostane pieniądze gram dalej Share this post Link to post Share on other sites
sucharxxv 0 Report post Posted November 4, 2011 Właśnie otrzymałem wpłatę 02/11 PLUS500UK LTD LONDON GB 3.320,00 Share this post Link to post Share on other sites
beasol123 0 Report post Posted November 15, 2011 Witam wszystkich ktorzy probowali swoich sil na plus500 myslalam, ze mnie nie dotycza ostrzezenia innych, ktorzy zostali w jakis sposob naciagnieci przez ta platforme. Niestety... Nie bede tu opisywac wszystkiego. Jedno co mnie uderzylo, to bardzo duzy spadek kursow... Jesli juz zakupisz czegos wiecej to kurs na platformie plus500 baaardzo rozni sie od kursow na innych platformach. Sprawdzilam to dokladnie!!! Oni manipuluja kursami! Jesli ktos zauwazyl cos podobnego, prosze o kontakt Jestem ciekawa jak z wyplata pieniedzy, bo jestem "w trakcie". Bardzo czesto wtedy zawieszala sie platforma i nie bylo do niej dostepu. Na poczatku oczywiscie bylo kolorowo i super :( Jestem "w plecy" na ponad 2 tys. zl. Pozdrawiam Beata Share this post Link to post Share on other sites
beasol123 0 Report post Posted November 15, 2011 sucharxxv, Witam czy nadal korzystasz z Plus500? Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted November 15, 2011 beasol123 wklej porównanie wykresu z plus500 oraz wykresu z innej platformy, bo tak to każdy może mówić, że są rozbieżności. Share this post Link to post Share on other sites
beasol123 0 Report post Posted November 15, 2011 beasol123 wklej porównanie wykresu z plus500 oraz wykresu z innej platformy, bo tak to każdy może mówić, że są rozbieżności. tak to ja nie potrafię ale... na Plus500 kurs Gazu Ziemnego wynosił o godz. 17:40 dn. 14.11. 2011r. 3,476 USD / MMMBtu a np na onet online kurs o tej samej godz. i w tym samym dniu wynosił: 3,60 USD / MMBtu Co o tym sądzisz? Nie mądrzę się, bo być może nie mam racji, ale wszystko na to niestety wskazuje. Kursy innych surowców, których nie "zakupiłam" prawie nie różniły się od kursów na Plus500 od onetu. To chyba coś znaczy? Share this post Link to post Share on other sites
beasol123 0 Report post Posted November 15, 2011 beasol123 wklej porównanie wykresu z plus500 oraz wykresu z innej platformy, bo tak to każdy może mówić, że są rozbieżności. http://gielda.onet.pl/gaz-ziemny,41920, ... ce-wykresy kurs nie zszedł 15.11.2011 poniżej 3,50 USD / MMBtu a po ile jest na Plus500??? po 3,404 w opcji "sprzedaj" Na koniec sesji zaobserwowałam coś ciekawego, zrzuciłam prtsc tak na pamiątkę:) Share this post Link to post Share on other sites
raposo 0 Report post Posted November 16, 2011 Nie porównuj kwotowań z Onetu, bo kto wie skąd oni je biorą. Kieruj się kursami podawanymi przez giełdy towarowe z kontraktami futures lub innych brokerów oferujących ten instrument. U mnie najniższym kursem w dniu 15.11.2011 jest 3.389 o 19:45 czasu polskiego. Kontrakt grudniowy 2011. edit: Widzę, że była też mowa o 14.11.2011 i godzinie 17:40. Mniej więcej również kurs zgadza się z tym u drugiego brokera więc pretensje należałoby mieć do Onetu... ...Co nie znaczy, że polecam tego brokera :) Share this post Link to post Share on other sites
sucharxxv 0 Report post Posted November 16, 2011 beasol123 tak gram dalej wpłaciłem 1 tys wypłaciłem 1,5 tys bez problemu (potrzebowałem spłacić długi z karty kredytowej) wczoraj znowu wpłaciłem tys mam narazie 1,1 tys Jak narazie jestem zadowolony z Plus500 moje gadu jak by ktoś chciał pogadać gg10201055 bo rzadko tutaj wchodzę -------------------------------------------------------------------------- http://audiobookebook.nextore.pl Share this post Link to post Share on other sites
sucharxxv 0 Report post Posted November 17, 2011 Dzisiaj ładnie wtopiłem na srebrze 550zł ale dalej jestem optymistą -------------------------------------------------------------------------- http://audiobookebook.nextore.pl Share this post Link to post Share on other sites
beasol123 0 Report post Posted November 25, 2011 TO MANIPULACJA!!! Dziś wygasała data ważności na gaz ziemny. Wiadomo... strata bo ostatnio strasznie spadł - na plus500 Po zlikwidowaniu moich kontraktow - strata ... i nagle baaardzo szybko gaz odzyskał kurs do porównywalnego chocby na onetcie!!! U mnie (na plus500)dziś najniższy kurs gazu ziemnego wynosił 3,453/MMBtu. Sprawdzcie prosze ile wyniosl najnizszy kurs w dn. 25.11.2011r. Na forsal i forex, onet wszedzie wyzej niz na plus500 Moze ktos sie wypowie na ten temat? Share this post Link to post Share on other sites
raposo 0 Report post Posted November 25, 2011 Kontrakty terminowe (w tym czasem CFD, które są o nie oparte) na towary mają swoje daty wygaśnięcia - to wszystko powinno być opisane w specyfikacji instrumentów finansowych wraz z tymi datami lub broker powinien o nich powiadamiać. Następnie jest rolowanie i nowa seria kontraktów, czyli de facto nowy instrument więc ceny mogą się różnić. Teraz są dwa scenariusze: 1) broker roluje pozycję na nową serię i uwzględnia różnicę w kursie np. w punktach swapowych pozycji 2) broker zamyka pozycje na starej serii i klient zostaje bez pozycji. Jeszcze raz napiszę - nie polecam śledzić kwotowań na onecie czy innych portalach. Bardzo często są niedokładne. Zalecam śledzić daną serię kontraktó i jej kwotowania na stronie danej giełdy lub innej platformy inwestycyjnej z kwotowaniami live (może być demo). Proszę pamiętać o zgodności serii kontraktów (lub cfd). U mnie w dniu dzisiejszym najniższy kurs wynosił 3.477 - seria kontraktów grudniowych, która wygasła. Najniższe kwotowanie z kontraktów styczniowych - 3.563. Nie zamierzam tłumaczyć brokera, bo co mi po tym. Nawet mam o nich bardzo marne zdanie ale warto zdawać sobie z kilku technicznych spraw. Share this post Link to post Share on other sites