cristiano91 0 Report post Posted May 3, 2012 Witam chciałbym zapytać o wasze opinie odnośnie Brokera/ECN-u myślę własnie nad najlepszym wyborem :) osobiście grałem na Plus500 Xtb FxPro i jeszcze kilku innych :) z tego co wiem to najlepszy wybór to chyba Dukascopy albo Fxpro ?? a co wy o tym myślicie ? jeszcze Admiral Markets podobno dobry z tego co czytam :) u brokera liczy się dla mnie głownie -Niski spread -Możliwość zleceń trailing STOP -zlecenia Buy Stop i Sell które można ustawić na maksimum 7 pipsów od aktualnej wartości pary walutowej -Oczywiście dobrze by było jakby dało się obsługiwać w jezyku Polskim -Brak strasznie dużych spreadów w niektórych momentach ( w xtb np. spread na EURUSD wynosi czasem 8 pipsów nie wiem czemu. Dodam że jest to koło godziny 14.00 w czasie publikacji ważnych raportów) -Oczywiście brak oszustw ze strony brokera :) Share this post Link to post Share on other sites
raposo 0 Report post Posted May 3, 2012 Wybór brokera to częściowo bardzo indywidualna kwestia i nie ma tego jednego "najlepszego" - wynika to z faktu, że każdy ma różne oczekiwania. Jeśli chodzi o spread w XTB podczas publikacji danych - rozszerzają go na sztywno podczas publikacji danych ponieważ wtedy dramatycznie rośnie zmienność. Na rynku ECN to zjawisko jest regulowane poprzez płynność samoczynnie i tam takie sytuacje też mogą się zdarzać natomiast przy normalnym rynku z reguły jest on niższy (ale dochodzi prowizja). Na rynku ECN nie spotkasz się też z jakimikolwiek manipulacjami ze strony brokera, bo nie ma w tym żadnego interesu. Potestuj różne platformy i sam zdecyduj co jest najbardziej odpowiednie dla Ciebie. Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted May 4, 2012 Witam chciałbym zapytać o wasze opinie odnośnie Brokera/ECN-u myślę własnie nad najlepszym wyborem :) osobiście grałem na Plus500 Xtb FxPro i jeszcze kilku innych :) z tego co wiem to najlepszy wybór to chyba Dukascopy albo Fxpro ?? a co wy o tym myślicie ? jeszcze Admiral Markets podobno dobry z tego co czytam :)u brokera liczy się dla mnie głownie Według mojej oceny (nie tylko jako agenta ale również jako tradera) najlepszym wyborem jest w tym przypadku właśnie wspomniane FxPro. Na podstawie podanych punktów postaram się podkreślić przybliżyć warunki jego oferty: -Niski spread Spread jest na najniższym możliwym (międzybankowym) poziomie, czyli od 0 pipsów. -Możliwość zleceń trailing STOP Brak. -zlecenia Buy Stop i Sell które można ustawić na maksimum 7 pipsów od aktualnej wartości pary walutowej Brak ograniczeń dla odległości zleceń. -Oczywiście dobrze by było jakby dało się obsługiwać w jezyku Polskim Platforma cTrader jest w języku polskim, a w dodatku możliwy jest polski support (oraz wsparcie TraderTeam przy otwarciu oraz późniejszej obsłudze rachunku przez stronę www.broker.traderteam.pl lub też fizycznie w biurze w Gdańsku). -Brak strasznie dużych spreadów w niektórych momentach ( w xtb np. spread na EURUSD wynosi czasem 8 pipsów nie wiem czemu. Dodam że jest to koło godziny 14.00 w czasie publikacji ważnych raportów) Oferowany spread jest rynkowy, zatem jeżeli wystąpią rozszerzenia, to i tak FxPro będzie realizowało zlecenia po cenach najatrakcyjniejszych z obowiązujących w danym momencie. Nie jest dodawane jednak żadne stałe rozszerzenie jak w przypadku innych brokerów typu MM. -Oczywiście brak oszustw ze strony brokera :) Tak jak napisał raposo - w przypadku brokera, który jest jedynie pośrednikiem nie ma nawet możliwości ingerencji na niekorzyść klienta. Share this post Link to post Share on other sites