Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

hhgjhgjhg

Robco

Jakiego brokera wybrać

Recommended Posts

Witam. Od dłuższego czasu interesuje sie rynkiem forex oraz gram na wielu kontach demo. Zresztą z nie najgorszym skutkiem. Teraz chciałbym zacząć grać w realu, ale mam nie wielki środki więc biorę pod uwagę konta mini, czyli: GO4X od 500zł, BOSSA od 1000zł, i Admiral M od 50. O brokerze GO4X naczytałem sie wiele negatywnych komentarzy więc mam wyrobioną nie ciekawą opnie o nim. Więc zastanawiam sie najbardziej nad BOSSA i AM. Jestem początkujący i nie ukrywam, że moją metodą byłoby przynajmniej na początku skalpowanie. Jakiego brokera mi polecicie.

BOSSA - gdy kiedyś testowałem miał blokadę na hedging, więc się nie nadaje, ponieważ nie wystawisz jednocześnie zlecenia sell i buy. Możesz w jednym czasie grać tylko w jedną stronę rynku.

GO4X – spora odległość 5pips od zleceń sellstop, selllimit, buystop i buylimit. Spore SWAPy, ale jeśli nie potrzebujesz przetrzymywać zleceń przez dłuższy czas to GO4X ma całkiem fajną ofertę.

AM – testowałem tylko w wersji demo.

Zarówno BOSSA, jak i Admiral Markets uważam za dobrych brokerów typu MM.

Jeżeli chodzi o funkcję hedgingu, to dla traderów kierunkowych (stanowiących większą część rynkowego ogółu) jest ona zwyczajnie niepotrzebna. Kto zakładający określony kierunek zmiany na rynku miałby się decydować na jednoczesne otwarcie pozycji długiej i krótkiej na tym samym rachunku? Efektywniej jest zamknąć zwyczajnie pozycję i otworzyć kolejną, gdy zdecydujemy, że jej kierunek jest odpowiedni. Zwyczajny hedge na tej samej parze i na tym samym rachunku brokerskim, to nic innego jak droższa opcja zamknięcia pozycji.

Wracając do tematu: obydwaj wskazani brokerzy są godni polecenia.

...Zwyczajny hedge na tej samej parze i na tym samym rachunku brokerskim, to nic innego jak droższa opcja zamknięcia pozycji.

Akurat zamykanie przeciwstawnej pozycji jest bez kosztowe. Zamykasz pozycję buy przez sell lub odwrotnie sell przez buy.

hedge.png.ab52dcc5bf54143392fde1169817aa

BOSSA - gdy kiedyś testowałem miał blokadę na hedging, więc się nie nadaje, ponieważ nie wystawisz jednocześnie zlecenia sell i buy. (...)

Napisałeś o jednoczesnym wystawieniu zlecenia kupna i sprzedaży, a nie o możliwości zamknięcia pozycji przez zajęcie przeciwnej, dlatego tak też to zrozumiałem. Tak czy inaczej BOSSA rzeczywiście nie umożliwia, ani jednoczesnego zajęcia pozycji przeciwnych, ani zamknięcia przez zlecenie przeciwne. Pozostaje stare, dobre "zamknij" ;)

Witam. Od dłuższego czasu interesuje sie rynkiem forex oraz gram na wielu kontach demo. Zresztą z nie najgorszym skutkiem. Teraz chciałbym zacząć grać w realu, ale mam nie wielki środki więc biorę pod uwagę konta mini, czyli: GO4X od 500zł, BOSSA od 1000zł, i Admiral M od 50. O brokerze GO4X naczytałem sie wiele negatywnych komentarzy więc mam wyrobioną nie ciekawą opnie o nim. Więc zastanawiam sie najbardziej nad BOSSA i AM. Jestem początkujący i nie ukrywam, że moją metodą byłoby przynajmniej na początku skalpowanie. Jakiego brokera mi polecicie.

Witamy,

Nie wiemy, dlaczego nikt z wypowiadających się nie wspomniał o brokerach typu ECN/NDD, czyli niebędących drugą stroną transakcji. Proszę zwrócić uwagę na to, że wszyscy wymienieni przez Pana brokerzy są Market Makerami i jako tacy zawsze są drugą stroną transakcji, czyli jeśli Pan zarabia, to broker traci. Brokerzy ECN/NDD - tacy jak m.in. my - są jedynie pośrednikami między inwestorem a rynkiem, nie będąc nigdy drugą stroną transakcji i tym samym nie zarabiając na stracie klienta. U takich brokerów nigdy nie występuje konflikt interesów z klientem w przeciwieństwie do tych, których Pan wymienił. Proszę wziąć pod uwagę przy rozpoczynaniu realnych inwestycji na foreksie to, czy chce Pan grać tylko przeciw rynkowi, czy także przeciw brokerowi.

Pozdrawiamy i zachęcamy do kontaktu,

Zależy na jakiego rodzaju inwestycjach Ci zlaeży. Nie każdy broker będzie Ci odpowiadał. Musisz tez to sprecyzować. Platforma, na której będziesz pracował też jest ważna. Ja np preferuje brokerów ECN, nie w moim interesie "walczyć" z brokerami, wystarczy mi forex - to i tak czasem walka jak z wiatrakami :/

Konto demo od rachunku rzeczywistego odróżniają przede wszystkim emocje użytkownika i pieniądze. Często to co wychodzi na koncie demo różni się od tego co dzieje się na realnym koncie z powodów wyżej opisanych.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...