grgr 0 Report post Posted June 16, 2012 Witam, ponieważ jestem już lekko zawiedziony wszystkimi formami powierzania inwestycji na forexie innym (zulutrade, zarządzanie kontami, EA i sygnaly - byly jedne dobre, to skonczyli dzialalnosc ). Zastanawiam się od dłuższego czasu jakie typy transakcje najlepiej będzie mi zawierać, nie wiem czym mam się kierować w dobraniu odpowiedniego TP i SL ? Założyłem, że najlepiej będzie tradeować na podstawie wykresów 1H. Teraz się zastanawiam nad np. TP 20 i SL 50, czy nawet mniejszy TP i mniejszy SL ? Na czym najłatwiej rozpocząć samodzielną zabawę? Na razie kombinowałem na EUR/USD i na złocie :p Share this post Link to post Share on other sites
alien1983 0 Report post Posted January 1, 2013 (edited) Najlepiej graj z trendem ale bez jakiś wielkich analiz wskaźników, bo to są w 99% przypadkach nic nie warte wskaźniki. Poprostu patrzysz na wykres w różnych tf oraz to co się aktualnie dzieje z ceną i decydujesz czy wejsc i w jaką stronę. Najlepiej czas analizy wykresu losowy, nie wazne kiedy jej dokonujesz ale wazne jaka decyzje podejmniej w tej konkretnej chwili. Najbardziej problematyczny bedzie sl i tp. Mały sl duzy tp daje przewage podczas trafienia w trend i podczas nagłego dwrócenia, duży sl mały tp jest lepszy podczas konsolidacji. Edited January 2, 2013 by Guest Share this post Link to post Share on other sites