malutka69 0 Report post Posted December 29, 2012 Jaki konto maklerskie polecacie? Tzn. gdzie? Takie żeby były niskie prowizje. Share this post Link to post Share on other sites
janetszanel19 0 Report post Posted August 27, 2013 Do najlepszych kont można teraz zliczyć z Deutsche Banku i z XTB. Nie ma prowizji minimalnej przede wszystkim. Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted August 28, 2013 Do najlepszych kont można teraz zliczyć z Deutsche Banku i z XTB. Nie ma prowizji minimalnej przede wszystkim. Prowizja minimalna ma znaczenie przy nabywaniu pakietów w okolicach 1500zł, tak aby zakres ten objął większość dostępnych ofert tradycyjnych domów maklerskich. W Polsce do takich nie należy ani DB, ani XTB. Pierwsza trójka na rok 2012 wg. magazynu Forbes prezentuje się następująco: 1. DM BOŚ 2. DM BZ WBK 3. DM PKO BP W naszej firmie dla rachunku akcyjnego korzystamy głównie z Bossa.pl (DM BOŚ) ze względu na zaawansowany interfejs i wysokiej jakości wsparcie klienta. Dla osób rozpoczynających swoją przygodę głównym atutem tego brokera może być wysokiej jakości wsparcie merytoryczno-edukacyjne. Oczywiście każdy sam wybiera rachunek maklerski, a kolejne w stawce domy maklerskie mają swoje plusy, aczkolwiek skupianie się jedynie na braku prowizji minimalnej ukazuje pewną krótkowzroczność przy wyborze rachunku, gdyż wielkość transakcji może być bardzo szybko zwiększona, a wtedy argument ten raczej traci na znaczeniu. W kontekście niskiej prowizji minimalnej oraz znaczącej integralności platformy transakcyjnej z rachunkiem bankowym - dobrym rozwiązaniem może okazać się Mbank, który dodatkowo posiada "Supermarket Funduszy Inwestycyjnych" z ułatwionym dostępem do ponad 200 zróżnicowanych produktów. Share this post Link to post Share on other sites
raposo 0 Report post Posted August 28, 2013 Zgadzam się z Denonem. Jeśli chodzi o rachunek maklerski pod stricte GPW to sam też używam DM BOŚ i wg mnie wyraźnie wyróżniają się na tle innych. Niestety nie można już tego powiedzieć o Bossa FX... Nie można kierować się tylko ceną, bo często w parze z nią idzie jakość usług... Share this post Link to post Share on other sites
GIGNFR78 0 Report post Posted August 31, 2013 Ja nie patrze na opłaty przy DM bardziej na funkcjonalność. Sam mam rachunki w kilku domach maklerskich każdy ma swoją perełkę. Share this post Link to post Share on other sites
miszmasz 0 Report post Posted September 5, 2013 @GIGNFR78 A to nie są dodatkowe koszty? Kilka rachunków u kilku Maklerów? Share this post Link to post Share on other sites
GIGNFR78 0 Report post Posted September 11, 2013 Nie , wolę mieć bezpieczeństwo psychiczne. Teraz testuję platformę Citibanku . Share this post Link to post Share on other sites
citko 0 Report post Posted September 25, 2013 Ja korzystam od prawie roku z DM PKO BP i póki co nie mam im nic poważniejszego do zarzucenia. Share this post Link to post Share on other sites
motion 0 Report post Posted November 5, 2013 Ja korzystam z oferty PKO BP na początek jak dla mnie wystarczająca. Share this post Link to post Share on other sites
markoxpolo 0 Report post Posted August 29, 2014 Ja myślę o tym aby skorzystać z oferty mBanku, co o niej sądzicie? Share this post Link to post Share on other sites