richlion 0 Report post Posted August 26, 2013 Witam, jestem nowy w temacie Forex. Przez ostatnie 2 tygodnie obserwowałem jak działa platforma XTB xStation, ale na Windows 8 u znajomej. Problem w tym, że musiałbym swoje komputery przeinstalować (nie wspomnę o kupnie Windowsów co mi się nie uśmiecha). Czy są tutaj traderzy, którzy działają na Linuxie? Jakie platformy? Próbowałem działać na xStation w Firefoxie i Chromium na moim Gentoo, ale coś jest nie tak. Konto demo nie wyświetla żadnego menu. Wykresy się nie wyświetlają, itp. Przejrzałem manual w PDF-ie, ale to co widzę na ekranie ma się nijak do tego co w instrukcji. Do tego dochodzi problem wtyczki Adobe Flash Playera, zapisałem się na darmowe webinary na innym serwisie, ale linki jak mi się podsyła żadają uzycia nowszej wersji, a wiemy jak to jest na Linuxie, na Gentoo taka instalacja to nie jest 5 minut. Z góry dziękuję za sugestie. Rysiek Share this post Link to post Share on other sites
raposo 0 Report post Posted August 26, 2013 Witaj, Nie znam dokładnie platform XTB ale najbardziej popularną platformą jest MetaTrader 4 i można ją uruchomić na Linuxie Ubuntu. Co prawda, też nie jestem specem od tego OS jednak jeśli pokombinujesz w podobny sposób to powinno sie udać :). http://forum.forexclub.pl/topic/180-met ... a-linuxie/ Pozdrawiam, P.M. Share this post Link to post Share on other sites