nemesis 0 Report post Posted July 1, 2014 Analizy, pozycje oraz komentarze z dzisiejszej sesji. Informacje przedstawione na forum traderteam.pl są prywatnymi opiniami użytkowników i nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych w rozumieniu Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 roku w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, ich emitentów lub wystawców (Dz. U. z 2005 roku, Nr 206, poz. 1715). Czytelnik podejmuje decyzje inwestycyjne na własną odpowiedzialność. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted July 1, 2014 Wrzuciłem najnowsze analizy interwałów D1: http://www.forum.traderteam.pl/viewforum.php?f=27 Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted July 1, 2014 Z ważniejszych danych makro o godzinie 10.30 mamy PMI dla Wielkiej Brytanii, a o 16.00 PMI w USA. Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted July 1, 2014 Widzę, że GU pomimo wczorajszego up'a, którego się nie spodziewałem (zakładałem wcześniejsze odreagowanie) - dzisiaj zaledwie chwilę odreagował i dalej w górę. Szukanie szczytu to w tym przypadku odwrotność łapania spadającego noża, dlatego dzisiaj zakładam wzrosty. Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted July 1, 2014 Długa na Wig20(FPL20) ze stopem zaledwie kilkanaście punktów niżej to dobra opcja na dzisiaj. Chętnie bym też w miejscu stopa wstawił odwrócenie (oczekujące na sell), jednak w związku z bieżącymi fundamentami nie otwieram krótkich na GPW, tylko wykorzystuję korekty wzrostów do zajmowania długich. Tak jest i teraz, przy bardzo niskim ryzyku. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted July 1, 2014 Prognozowano spadek PMI dla Wielkiej Brytanii do poziomu 56,7 z 57, a odczyt okazał się wyższy i wyniósł 57,5, co spowodowało natychmiastową reakcję na GBP w postaci wzrostów. Share this post Link to post Share on other sites