propan600 0 Report post Posted December 13, 2010 Czy ktoś zagrał na dzisiejszym ostrym wzroście eur/usd? Spodziewałem się wzrostów, ale myślałem że dojdzie do 61.8 skoro przekroczyło 50% zniesienia a tu kiszka. Czy ktoś zagrał pod ten wzrost? Jeśli tak, to czym się kierował. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 14, 2010 Kilka dni temu zamknąłem krótką pozycję dlatego, że spadki zaczęły wyhamowywać i możliwe było odreagowanie w górę. Tak sporego i ostrego wzrostu się nie spodziewałem, a w dodatku nie było żadnych istotnych danych w tym dniu. Moim zdaniem nie da się wytłumaczyć każdego jednego ruchu na Forexie, gdyż rynek nie jest 100% racjonalny, przez co czasami mogą występować różnego rodzaju anomalie. Share this post Link to post Share on other sites
fxPAtrader 0 Report post Posted December 19, 2010 Witaj! Sam spodziewałem się dużego wzrostu w poniedziałek, jednak nie mogłem ustawić pozycji ze względu na brak połączenia... Jednym słowem pech, ale jeszcze nadaży się nie jedna dobra okazja do zagrania. A wracając do tematu przedstawię Tobie moją analizę z ubiegłego weekendu. 3.12 i 6.12 utworzyła się formacja inside bar na dziennych wykresach, poczym nastąpił spadek i trzykrotne fałszywe wybicie z tej formacji. Fałszywe wybicie wskazuje na zmiane kierunku kursu. To, że ruch ten będzie bardzo intensywny można było rozpoznać po 3 dniowym niezdecydowaniu (świece z 8.12, 9.12, 10.12) i po samym fakcie, że kurs testował ten poziom aż 3 krotnie i za każdym razem został on odrzucony. Oznacza to bardzo silne wsparcie. Jak chcesz zajrzyj w moją stopkę. Mam na swoim blogu tą analizę ze screenem. Mam nadzieję, że mogłem pomóc Share this post Link to post Share on other sites