benzulli 0 Report post Posted December 25, 2012 Witam, posiadam 2x 10 funtów z Jamesem Joycem. Czy można je jakoś wymienić czy są bezużyteczne? Share this post Link to post Share on other sites
raposo 0 Report post Posted December 25, 2012 Hmmm... Funt irlandzki wyszedł z obiegu w 2002 roku ale zawsze jakiś czas po tym bank centralny jeszcze przyjmuje wymiane krajowej waluty więc możesz uderzyć tam, bo nie wiem jaki jest/był limit... Share this post Link to post Share on other sites
marekpiotr1984 0 Report post Posted January 3, 2013 Myślę, że można ale to fajna pamiątka jest jakby nie było :) Share this post Link to post Share on other sites
kiecu123 0 Report post Posted January 3, 2013 na allegro to sprzedaj, trochę mniej weźmiesz ale na parę piw będzie ;) Share this post Link to post Share on other sites
pola102 0 Report post Posted January 16, 2013 Funt irlandzki (irl. punt Éireannach) był oficjalną walutą Irlandii do zastąpienia przez euro w 2002 r. Kod waluty według ISO 4217 to IEP. W obiegu funkcjonowały monety i banknoty (o nominałach 5 IEP, 10 IEP, 20 IEP, 50 IEP i 100 IEP). 1 funt równy był 100 pensom Share this post Link to post Share on other sites
JonanTkk 0 Report post Posted January 17, 2013 albo mozesz oddac komus kto zbiera takich rzeczy za darmo :D lub sa pary groszy Share this post Link to post Share on other sites
krolmacius1 0 Report post Posted February 1, 2013 Może spróbuj wystawić na jakiś aukcjach internetowych? Może akurat ktoś się znajdzie. Share this post Link to post Share on other sites
kiecu123 0 Report post Posted February 3, 2013 Może spróbuj wystawić na jakiś aukcjach internetowych? Może akurat ktoś się znajdzie. to samo napisałem czytaj zawsze cały temat na forum. Share this post Link to post Share on other sites
pauigi 0 Report post Posted February 20, 2013 Niektóre banki chyba jeszcze wymieniają stare funty irlandzkie na euro, ale ręki sobie uciąć nie dam. Ja na Twoim miejscu bym nie wymieniała, bo fortuny za to nie dostaniesz, a pamiątka fajna :) Share this post Link to post Share on other sites