malami92 0 Report post Posted November 5, 2014 Witam :) Potrzebuję pomocy otóż mam do napisania pracę na temat "Konkurencja na rynku usług finansowych". Spośród tak szerokiego tematu mam wybrać jakiś przykład lub problem i go opisać (minimum 8 stron) tylko, że pomysłów brak :( Byłabym wdzięczna jeśli ktoś na tym forum jest bardziej zorientowany w temacie i zechce mi pomóc. Chodzi o same podpowiedzi, o czym napisać i na czym się skupić, co jest ciekawe, ewentualnie jakąś literaturę do tego. Z góry dziękuję!! Share this post Link to post Share on other sites
bedka 0 Report post Posted June 20, 2015 Nie wiem, czy nie jest już na to za późno, ale przyszedł mi do głowy temat związany z niedawno wprowadzoną Rekomendacją U, która zakazuje bankom niejako zmuszania kredytobiorców do kupna ubezpieczeń wraz z kredytami hipotecznymi czy gotówkowymi. Teraz klient ma prawo wybrać samemu odpowiednie ubezpieczenie przy kredycie hipotecznym. Rekomendacja funkcjonuje już prawie 3 miesiące, więc byłoby ciekawe sprawdzić jak zmieniły się warunki konkurencji na rynku ubezpieczeniowym, np. ubezpieczeń domów. Share this post Link to post Share on other sites
ignacky 0 Report post Posted June 28, 2016 od takich rzeczy nie jest przypadkiem promotor pracy? :) Share this post Link to post Share on other sites