jrusek 0 Report post Posted June 21, 2013 Czy ktoś z Was ma doświadczenia z wymianą walut przez Internet? Wiem, że to duża oszczędność, ale czy jest to bezpieczne? Który ewentualnie kantor możecie polecić? Share this post Link to post Share on other sites
marcert 0 Report post Posted June 24, 2013 Korzystam dość często z kantorów internetowych i jeszcze nigdy żaden z nich mnie nie oszukał. Dla pewności - wybieram te, które są uwzględnione w porównywarce strefawalut.pl i mają niezłe opinie użytkowników Share this post Link to post Share on other sites
piotrpiksel 0 Report post Posted June 24, 2013 Korzystam z Trejdoo i jestem zadowolony. Bardzo podoba mi się krótki czas oczekiwania na realizację zlecenia. Dosłownie jest to kilkanaście minut. Przy małych kwotach i tak widać oszczędność. Share this post Link to post Share on other sites
Michalnalezyty 0 Report post Posted May 14, 2015 Ja tam mam jeden sprawdzony nazywa się inKantor wymiany walut online, nigdy nie zostałem przez nich oszukany a kursy dużo wyższe niż w stacjonarnych kantorach :) Share this post Link to post Share on other sites
Mike30 0 Report post Posted June 5, 2015 Ja tam mam jeden sprawdzony nazywa się inKantor wymiany walut online, nigdy nie zostałem przez nich oszukany a kursy dużo wyższe niż w stacjonarnych kantorach :) Mam pytanie: czy w tym kantorze można wymienić 100 000 USD? Czy istnieją w nich obostrzenia lub konieczność rezerwacji takiej sumy np. dzień przed (lub dodatkowa procedura weryfikacyjna jak w bankach?) Z góry dziękuję za odpowiedź. Share this post Link to post Share on other sites
Janicki 0 Report post Posted June 30, 2015 Ja polecam stronkę Intransfer24.com szybko i bardzo korzystnie wymienisz waluty a kasa jest już na następny dzień nie ma problemu można przewalutować każdą kwotę wszystko jest jasne i przejrzyste polecam :D:D Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted June 17, 2016 Posiadam konto firmowe w Cinkciarzu i jak na razie jestem zadowolony. Dla bezpieczeństwa duże kwoty staram się rozdzielać na oddzielne transakcje po 2-3k zł jednorazowo. Share this post Link to post Share on other sites
pinokiooo 0 Report post Posted June 28, 2016 korzystając z dużych kantorów jak właśnie np. cinkciarz nie powinieneś się niczego obawiać. Przez wymianą zapoznaj się z regulaminem na wszelki wypadek. Poza tym tak jak ktoś tu wspomiał: dokonuj wymiany "na raty" Share this post Link to post Share on other sites
ignacky 0 Report post Posted June 28, 2016 A mi nigdy nie przyszło do głowy o wymianie waluty online. Może przy większych kwotach to opłacalne, ale ja jeszcze nie miałem okazji Share this post Link to post Share on other sites
Zonk 0 Report post Posted April 4, 2019 Opłacalne jest i przy mniejszych i przy większych. To proste- kurs lepszy niż w stacjonarnym, a więc bez względu na to czy masz 200 zł do przewalutowania czy 20000 zł wyjdzie Ci taniej. Ja korzystałem z kilku kantorów internetowych, z tych może nieco mniej znanych mogę pluskantor.pl polecić. Ze względu na szybkość (przewalutowanie od ręki) , brak prowizji oraz możliwość uregulowania zapłaty za transakcję po jej dokonaniu. Niemniej jednak nie zawiodłem się też na pozostałych e-kantorach. W ten sposób wymienia się też walutę dużo wygodniej. Share this post Link to post Share on other sites
bomek 0 Report post Posted June 4, 2019 (edited) Jeżeli sprawdzacie kursy w internecie, to warto poczytać też o tym artykuły, np. na stronie https://comparic.pl/kurs-dolara-notowania-online-comparic/ gdzie nawet są notowania online i można być na bieżąco. Edited June 4, 2019 by bomek Share this post Link to post Share on other sites