Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

hhgjhgjhg

nemesis

Analizy USD/CHF

Recommended Posts

Korekta jest zbyt mocna, przez co na pewno już nie będę wchodził w długą pozycję, tym samym pozostaje czekać na kolejną szansę/sygnał.

Kurs przebił dwa ostatnie dołki i tym samym zakończył się trend wzrostowy, a teraz pozostaje czekać na ukształtowanie się nowego.

Spadki zostały zahamowane i zaczyna kształtować się korekta, jedna tak jak wcześniej pisałem - nie będę tutaj na razie otwierał pozycji.

Po wczorajszej doji nastąpiły dzisiaj mocne spadki, jednak ruch ten nie ma dla mnie dużego znaczenia bo i tak nic nie będę otwierał.

Jeżeli kurs będzie kontynuował spadki i przebije ostatni dołek, to na korekcie będę chciał wejść w krótką pozycję.

Pojawiły się wzrosty, teraz czekam na dalsze ruchy, które pozwolą ustalić w którym kierunku otwierać będę potencjalne pozycje.

Na chwilę obecną kształtuje się trend spadkowy i przy kolejnej korekcie będę chciał wejść w krótką pozycję.

Formuje się wzrostowa świeca, czekam teraz czy ukształtuje się korekta, pozwalająca na zajęcie krótkiej pozycji.

Identyczna sytuacja, jak na USD/CAD

Nie formuje się korekta, tym samym możliwość wejścia w krótką pozycję się oddala.

Edited by Guest

Tym razem już całkiem odmienna sytuacja niż na USD/CAD, gdzie królują spadki, a na USD/CHF obserwujemy mocną korektę. Jeżeli wzrosty nie będą kontynuowane, to będę chciał wejść w krótką pozycję.

Wzrosty są zbyt mocne, tym samym nie będę wchodził teraz w pozycję i pozostaje mi tylko obserwować rynek.

Dwunasta wzrostowa świeca z jednym wyjątkiem oraz nowe trzymiesięczne high. W momencie pojawienia się korekty będę chciał wejść w długą pozycję.

Pojawiła się w końcu spadkowa świeca, jednak dzisiejsze ruchy nie wskazują, że wykres chce kontynuować spadki.

Rzeczywistość potwierdziła moje słowa odnośnie braku chęci kontynuowania spadków i tym samym ponownie wróciliśmy do wzrostów. Pozostaje dalej czekać na korektę.

Wczoraj świeca zamknęła się delikatnym spadkiem, dzisiaj natomiast spadki są mocniejsze. Czekam teraz czy spadki te ukształtują korektę.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...