forexzysk 0 Report post Posted January 13, 2011 NIE musisz przyjmować mojego toku. To jest forum, więc się wypowiadam. 3-go stycznia nie było możliwości otwarcia długiej pozycji. Wskaźniki były w strefie wykupienia i oczywista była korekta. Nie proponowałem otwarcia długiej pozycji - to byłoby głupie. Chciałem jedynie pokazać układ fal, który buduje się dość dokładnie: drugi szczyt = 1,68 pierwszego, oraz dwie ładne korekty ABCD. Dla mnie istotne są informacje wyższego rzędu/przedziału czasowego. Ty masz prawo mieć inne zdanie, jak każdy na forum. pozdrawiam i życzę powodzenia Adam Neuman Przecież piszesz wyraźnie "Przyjmij że EURUSD buduje trzecią falę. ", a ja tam nic takiego nie widzę, bo jak na razie to zatrzymały się spadki, a mówiłeś, że rozpoczęły się wzrosty, które w następnych dniach zostały ostro przełamane w dół (wraz z przebiciem dwóch ważnych wsparć). Korekty bywają nieregularne. Zobacz na D1 - właśnie przebiło opór pierwszego szczytu z 09-08-2010 Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 13, 2011 Korekty bywają nieregularne. Zobacz na D1 - właśnie przebiło opór pierwszego szczytu z 09-08-2010 I co w związku z tym przebiciem? A jeżeli korekty bywają nieregularne to dlaczego uważasz, że popełniłem błąd wycofując się z rynku? Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 13, 2011 Korekty bywają nieregularne. Zobacz na D1 - właśnie przebiło opór pierwszego szczytu z 09-08-2010 I co w związku z tym przebiciem? A jeżeli korekty bywają nieregularne to dlaczego uważasz, że popełniłem błąd wycofując się z rynku? Pierwszy szczyt to 1,3334, więc kurs przebił go - jak na razie jesteśmy ponad tym poziomem, który może być teraz wsparciem. Zauważyłem że zakładasz trend spadkowy i czekasz aż kurs wróci do niego. Chciałem tylko zwrócić uwagę na inną wersję. Ja otworzyłem buy 11-01 wieczorem przy 1,3039 i jestem 300 pp do przodu - zabezpieczone SL- więc pewne. I to nie był błąd. pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
kiecu123 0 Report post Posted January 13, 2011 Chyba koledzy dział pomyliliście. Tutaj nie kłócimy się kto ma rację każdy inaczej interpretuje rynek. Forexzysk, nemesis dobrze myśli nie ryzykuje dużo i jego analizy są przydatne umieszczaj swoje też się pewnie przydadzą a że są inne to chyba nie musisz mieć pretensji :) Pozdrawiam i czekam na wasze analizy Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 13, 2011 Chyba koledzy dział pomyliliście. Tutaj nie kłócimy się kto ma rację każdy inaczej interpretuje rynek. Forexzysk, nemesis dobrze myśli nie ryzykuje dużo i jego analizy są przydatne umieszczaj swoje też się pewnie przydadzą a że są inne to chyba nie musisz mieć pretensji :)Pozdrawiam i czekam na wasze analizy Ani przez chwilę nie miałem do nikogo pretensji. Każdy ma prawo do własnej interpretacji. Pokazałem tylko swój punkt widzenia i nie miałem zamiaru się kłócić. Jeśli tak to wyglądało, to przepraszam. forexzysk Share this post Link to post Share on other sites
kiecu123 0 Report post Posted January 13, 2011 Nie ma sprawy. No to koledzy wracamy do wykresów ;) Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 (edited) Nie ma sprawy. No to koledzy wracamy do wykresów ;) Zacnym jest, że czekamy na początek minorowego cyklu na EURUSD. :) witam, sporadycznie znów będę zaglądał. Edited January 20, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 Korekty bywają nieregularne. Zobacz na D1 - właśnie przebiło opór pierwszego szczytu z 09-08-2010 I co w związku z tym przebiciem? A jeżeli korekty bywają nieregularne to dlaczego uważasz, że popełniłem błąd wycofując się z rynku? Pierwszy szczyt to 1,3334, więc kurs przebił go - jak na razie jesteśmy ponad tym poziomem, który może być teraz wsparciem. Zauważyłem że zakładasz trend spadkowy i czekasz aż kurs wróci do niego. Chciałem tylko zwrócić uwagę na inną wersję. Ja otworzyłem buy 11-01 wieczorem przy 1,3039 i jestem 300 pp do przodu - zabezpieczone SL- więc pewne. I to nie był błąd. pozdrawiam Niezly strzal, przyznaje niezly, ale ja bym wszedl 10-01 o godzinie 12.00 ze stopem w ostatnim dolku :) Tako mi system rzecze i po prostu sie spoznilem hehe :) Ale kolega widze podaje dobrze. bede obserwowal. Wszak teraz EURUSD mnie nie interesuje bo wczoraj otworzylem S 0.01 EURCHF @ 1.2945 i skromnie bo skromnie 115 pipsow poki co ze stopem przestawionym na +2p od ceny otwarcia Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 20, 2011 Kolejna próba wybicia się konsolidacji i jak na razie kurs pozostaje ponad tym obszarem. Aktualnie oczekuję lekkich wzrostów, a po nich korekty i tym samym możliwości otwarcia długiej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 Przepraszam wszystkim userow za offtopa, moze zaloze jakis tam oddzielny katalog, chcialem tylko powiedziec ze spiramidowalem o 11:24 eurchf o kolejne 0.01 lota stop 30p bo nastal poczatek mniejszego cyklu spadkowego w wiekszym spadkowym. Dziekuje, przepraszam i dowidzenia juz nie bede tutaj zasmiecal Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 (edited) No, w końcu Sell 0.01 EURUSD @ Current (u mnie 1.3490) SL 45p Edited January 20, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 20, 2011 Przepraszam wszystkim userow za offtopa, moze zaloze jakis tam oddzielny katalog, chcialem tylko powiedziec ze spiramidowalem o 11:24 eurchf o kolejne 0.01 lota stop 30p bo nastal poczatek mniejszego cyklu spadkowego w wiekszym spadkowym.Dziekuje, przepraszam i dowidzenia juz nie bede tutaj zasmiecal Też się gapię na franka, bo na dolarze zbyt dużo danych makro na dzaisiaj. Ja przewiduję na franku małą korektę, a potem do góry. Ale może się mylę Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted January 20, 2011 No, w końcu Sell 0.01 @ Current SL 45p Na jakim interwale operujesz? Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 H4 kierowniku. Najlepszy TF. Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 20, 2011 Turbotrzcina, powiedz mi (tylko się kurde nie denerwuj ) dlaczego na H4, EURCHF otworzyłeś sell? Ja tam widzę początek wzrostów - piękne doji i sygnały kupuj. Ale póki co na M15 jest mały ruch w dół więc możesz coś zarobić. Ale uważaj na dno dołka Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 Spoko nie zdenerwuje sie ;) wyluzowany jestem. Otoz, Adamie, to co Ty uwazasz za poczatek trendu wzrostowego ja uwazam za korekte spadkowego ktory zaczal sie na H4 wczoraj. Rzecz jasna - moge sie mylic i dlatego wymyslono SL . Czas pokaze. EDIT: zastrzegam ze moge sie mylic, ale wydaje mi sie ze na EURUSD dzis lub jutro zjedziemy w dol. Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 20, 2011 Spoko nie zdenerwuje sie ;) wyluzowany jestem.Otoz, Adamie, to co Ty uwazasz za poczatek trendu wzrostowego ja uwazam za korekte spadkowego ktory zaczal sie na H4 wczoraj. OK, ale w obu wersjach, w średnio-bliskim horyzoncie mamy wzrosty - bez względu na to czy to trend wzrostowy czy wzrostowa korekta trendu spadkowego. Zgoda? Dlatego pytałem dlaczego zrobiłeś sell. To nie był zarzut, tylko pytanie - z ciekawości Rzecz jasna - moge sie mylic i dlatego wymyslono SL . Czas pokaze. Jasne !!! Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 Z mila checia odpowiadam. Jakikolwiek bedzie ruch w przyszlosci, na ta chwile analiza cyklu wskazuje ze mamy do czynienia z cena ktora ma leciec w dol. Tak nawiasem mowiac, to ja nie operuje trendem (herezja, prawda?) tylko cyklem. Podporzodkowuje sie cenie. Gdyby cena odbijala sie jak pileczka ping pongowa, to czy lecialaby w gore czy w dol, jest juz dla mnie , wiesz, rzecz wtorna. po prostu chce wiedziec gdzie poleci przy najblizszym odbiciu. Troche zagmatwane to jest. Rzecz jasna nie jestem tez nieomylny w ocenie, czas pokaze jak mi sie udalo ocenic sytuacje. Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 20, 2011 Na franku nie mam jednoznacznych sygnałów. H4 mówi kupuj, wyższe i niższe interwały -sprzedaj. No to czekam Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 ło masz wywaliło mi jeden eurchf na niusach ze strefy ojro ale nic, retry S 0.01 @ 1.2925 SL 15p. Tak to jest jak sie nie luka w kalendarz :) Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted January 20, 2011 z EURCHF niestety sie pozegnalem ale weszlo EURUSD w tej chwili 50p na plus. Obserwujemy sytuacje. Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 20, 2011 To retry na franku też Ci chyba wywaliło Przy EuroUsd o 16:00 też masz makrodane do euro i dolara. Lukaj w kalendarz Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 20, 2011 Teraz ja popełniłem sell na eurchf, ale z pewną nieśmiałością Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted January 20, 2011 Teraz ja popełniłem sell na eurchf, ale z pewną nieśmiałością Jest to dział analiz a nie dziennik w którym piszemy o pozycjach, które otwieramy. Prosiłbym o zaprzestanie korzystania z tego działu jak z komunikatora. Chętnie poczytamy wraz z innymi użytkownikami opracowanych przez Was opinii (analiz) na temat pary walutowej EUR/USD. Zachęcam do załączania opracowań. Share this post Link to post Share on other sites
forexzysk 0 Report post Posted January 20, 2011 Teraz ja popełniłem sell na eurchf, ale z pewną nieśmiałością Jest to dział analiz a nie dziennik w którym piszemy o pozycjach, które otwieramy. Prosiłbym o zaprzestanie korzystania z tego działu jak z komunikatora. Chętnie poczytamy wraz z innymi użytkownikami opracowanych przez Was opinii (analiz) na temat pary walutowej EUR/USD. Zachęcam do załączania opracowań. Dotarło Share this post Link to post Share on other sites