konto usunięte 0 Report post Posted January 25, 2011 (H1) ABCD Bearish + cykl + SHS. Kto chce niech sprzedaje ja juz otworzylem na USDCHF bo tam Gartley przyfrunal. Zobaczymy jutro rano czy to poczatek jazdy w dol ale nie sadze. EURUSD jeszcze poleci w gore > 1.4289 ale... mogie sie mylic. Dobranoc Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 2, 2011 SELL 0.03 @ 1.3835 SL 1.3920 ABCD Bearish + cykl (H4) + DTOsc Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 2, 2011 (edited) Za szybko skończyła się ostatnia korekta, przez co nie otworzyłem długiej pozycji. Czekam teraz na kolejną korektę i okazję do zajęcia longa. Edited February 2, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 2, 2011 (edited) Minerem wychodzi dokladnie dzisiaj panie Marku, idealnie dzisiaj. EDIT: mowa oczywiscie o Sell bo oscylatorki na wszelkich wysokich TF-ach juz sa tak prze3mane ze to nie ma sensu udawac ze idziemy w gore. Chyba ze Soros zamiesza. Oscylatory + harmonika + cykle + Miner, mowia: "My name is Sell, EURUSD Sell" Edited February 2, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 2, 2011 Minerem wychodzi dokladnie dzisiaj panie Marku, idealnie dzisiaj. To niech kształtuje się korekta teraz :) Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 2, 2011 Panie MarQ Jak dla mnie, to co sie teraz robi, to jest koniec korekty wzrostowej majacej poczatek 31.12 i powrot do ruchu spadkowego. Korekta wzrostowa z 31.12 byla rozpoczeta pieknym gartleyem na H4 a zakonczyla sie ABCD (H4) EURCHF: 500 pips czystego zysku od 23.01 Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 2, 2011 To trochę duża ta korekta (ok. 1000 pipsów) w porównaniu z tamtym ruchem spadkowym o długości ok. 500 pipsów. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 2, 2011 Rozjasniam troche rysuneczkiem :) Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 2, 2011 Teraz wszystko jasne :) Porównując to do mojej analizy, dobrze by było żeby kurs "powędrował" do górnej linii trendu, chociaż RGR może to utrudnić. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 2, 2011 Tez na to licze ale dopiero po drugiej rączce formacji SHS. Bo teraz na dwoje babka wróżyła. Albo zarysuje się ręka i później odbije w kierunku górnej linii klina, albo mamy 2 noge kryzysu i jedziemy =< 1.14 jak nie mniej. Jeszcze maly bonus - sprobujcie wrysowac ta formacje na H4 poczynajac od 31.12... Jak dla mnie wlasnie odwraca. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 3, 2011 SELL 0.03 @ 1.3835 SL 1.3920ABCD Bearish + cykl (H4) + DTOsc T.Love: "płyń płyń, Kochanie pły-y-yń, płyń płyń, Kochanie" na razie spłyneło 130 pipsow zobaczym ile ten ruch będzie wart. Póki co na EURCHF 380p (total). Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 4, 2011 Jesli po dzisiejszym dniu dniu nie zobacze poczatku cyklu na Daily, to moze byc tak ze odbijemy z formacji SHS w gore i dotknie gornej linii klina. Anyway, poki co i idzie po pojej mysli 285p - na waciki starczy... Na EURCHF tez: total 400p co mnie bardzo cieszy... oczywscie w otwartych sie dzieje sie... Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 7, 2011 Z pobieznych analiz zgrubnie oczekiwalbym poziomu co najmniej 1.3. Moze byc jednak jeszcze nizej np dotkniecie dolnej nogi kanalu/klina. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 8, 2011 Odpuszczam tą korektę, ponieważ jest głębsza niż poprzednia i pozostaje teraz czekać na kolejną. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 8, 2011 Czy to oznacza Marku ze szukasz okazji na wzrosty? Dobrze kumam? Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 8, 2011 Czy to oznacza Marku ze szukasz okazji na wzrosty? Dobrze kumam? Tak. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 8, 2011 Ja natomiast 3mam shorta i mam nadzieje ze zleci jeszcze. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 10, 2011 Kto chcial mogl sie dolaczyc do eurousd na spadki, wczoraj tuz przed 20.00. Poniewaz mam 0.03 na tej parze i 0.05 na eurchf, darowalem sobie. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 14, 2011 Wszystko wskazuje na to ze idziemy na opor wedge klina czyli 1.3219 co mnie cieszy gdyz jestem na krotkiej od 1.3835 przy 0.03 lota od 2 lutego. W dalszej perspektywie oczywiscie zjazd < 1.18 Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 16, 2011 W pasie 1.3605-1.37 mamy widelki gartley bearish wiec piekna okazja dolaczenia sie do rally. Moja pozycja eurusd nadal otwarta od 1.3835 ze stopem plus kilka pips od ceny otwarcia. Share this post Link to post Share on other sites
kocurnikov 0 Report post Posted February 16, 2011 A czy to nie czas na dalsze wzrosty?? Po pięciu falach wzrostowych nastąpiła korekta abc w której długości fal prawie się zrównały. Do 100% brakło zaledwie 40 pipsów. Co Wy na to?? Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 16, 2011 Jesli do konca dnia nie wejdziemy w 1.36 moja prognoza na dolaczenie sie staje sie niewazna. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 17, 2011 Jednak przewidywania potwierdzily sie. Cyknelismy na styk poziom 1.36 (1.3603) i jest duze prawdopodobienstwo ze rynek juz nie wroci wyzej tego poziomu ale jesli nie zobacze gwaltownego ruchu w dol, pole tolerancji 1.36 - 1.3705 bede uwazal nadal za aktualne. Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 17, 2011 Jesli wchodzic, to na Sell. Jesli swieca D1 zamknie sie ponizej 1.3705, rekomenduje wejsc na S ze stopem w circa 1.3710 Share this post Link to post Share on other sites
konto usunięte 0 Report post Posted February 17, 2011 1.3625 - 1.3654 obszar wejscia w Sell. SL 1.3710. Powodzenia. Share this post Link to post Share on other sites