Bartowski 0 Report post Posted December 17, 2009 Proszę o wklejanie informacji na temat szkoleń dotyczących obsługi platform inwestycyjnych Forex. na początek znalazłem link do bezpłatnych szkoleń różnych czasem internetowych czasem konferencyjnych: http://www.globtrex.com/Szkolenia może temat się komuś przyda Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 17, 2009 Zazwyczaj firma, która udostępnia daną platformę, ma na swojej stronie również materiały odnośnie jej obsługi. Czasami warto samemu przysiąść i się "zaprzyjaźnić" z platformą. Share this post Link to post Share on other sites
Bartowski 0 Report post Posted December 18, 2009 a może jakieś linki masz?? i chodzi też generalnie o szkolenie z analiz rynku i wpływu na forex, a raczej jak reagować na jakieś wydarzenia polityczne ekonomiczne itp. może takie szkolenia bo znalazłem tylko ten co dałem i może da się jakieś inne znaleźć Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted December 18, 2009 Na stronie głównej TraderTeam.pl jest biuletyn na który możesz się zapisać (zagadnienia systemów i makroekonomii). Tutaj też trochę jest materiałów http://www.admiralmarkets.pl/education/how-to-earn/ Share this post Link to post Share on other sites
Riddle 0 Report post Posted December 19, 2009 Bartowski, na początek pytanie czy jesteś związany z firmą globtrex ? widziałem na innym forum podobny temat reklamujący tą firmę Twojego autorstwa i wydało mi się to dość dziwne, że zaczynasz wychwalać te szkolenia, no chyba, że dla Ciebie były one rewelacyjne ? na innym forum piszesz, że nie jesteś początkującym a globtrex raczej darmowych szkoleń dla zaawansowanych nie prowadzi, byłem uczestnikiem darmowego szkolenia organizowanego przez globtrex dla średnio zaawansowanych i powiem szczerze, że wyszedłem przed połową szkolenia, dlaczego ? bo to było szkolenie dla średnio zaawansowanych tylko z nazwy a omawiane zagadnienia były to typowe podstawy. chodzi też generalnie o szkolenie z analiz rynku i wpływu na forex, a raczej jak reagować na jakieś wydarzenia polityczne ekonomiczne itp. może takie szkolenia bo znalazłem tylko ten co dałem mógłbyś tu wrzucić link do szkolenia które mówi jak reagować na dane ? bo ja tego nie potrafię znaleźć w Twoim linku. Jeżeli się mylę to bardzo przepraszam i zwracam honor. A co do głównego tematu to nie znam innych darmowych szkoleń, ale zamiast szkoleń przynajmniej darmowych bardziej polecam poczytać bo na forach o fx można znaleźć dużo więcej ciekawych i odkrywczych rzeczy. Pozdrawiam Riddle Share this post Link to post Share on other sites
Bartowski 0 Report post Posted February 4, 2010 faktycznie pisałem również na innym forum o tym samym. Powód tego jest bardzo prosty, jestem zainteresowany tematem. Wklejam szkolenia jakie do tej pory udało mi się znaleźć i wszystkie są amerykańskie dlatego dalej kontynuuję temat. "...http://www.forex-training.com/, http://www.myforextraining.com/, http://www.forextrainingworks.com/, www.forextester.com/, www.forextradingsoftwaretraining.com/, www.babypips.com/, www.forextips.com/,, www.forex-day-trading.com/forex-education.htm, ..." Post tego użytkownika który je wkleił powiedział również, że szuka u nas w Polsce szkoleń w naszym języku. Jeżeli chodzi o wydarzenia ekonomiczne, to już teraz trochę wiem, i chodziło mi o analizę fundamentalną, i wpływ czynników makroekonomicznych na rynek forex, konkretniej chodziło mi o szkolenia ta ten temat. Dlatego dalej czekam na wasze propozycje szkoleń Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 4, 2010 Jeżeli chodzi o wydarzenia ekonomiczne, to już teraz trochę wiem, i chodziło mi o analizę fundamentalną, i wpływ czynników makroekonomicznych na rynek forex, konkretniej chodziło mi o szkolenia ta ten temat. Dlatego dalej czekam na wasze propozycje szkoleń Zapisałeś się na nasz biuletyn ? jest ok. 35 lekcji z analizy fundamentalnej: teoria + praktyka + przykładowe systemy (analizy długo i krótkoterminowe). Share this post Link to post Share on other sites
dusza 0 Report post Posted February 5, 2010 Jeżeli chodzi o wydarzenia ekonomiczne, to już teraz trochę wiem, i chodziło mi o analizę fundamentalną, i wpływ czynników makroekonomicznych na rynek forex, konkretniej chodziło mi o szkolenia ta ten temat. Dlatego dalej czekam na wasze propozycje szkoleń Zapisałeś się na nasz biuletyn ? jest ok. 35 lekcji z analizy fundamentalnej: teoria + praktyka + przykładowe systemy (analizy długo i krótkoterminowe). Witam ja zapisałem się na Wasze szkolenie, po 3-4 lekcjach zrezygnowałem gdyż pod linkami wysyłanymi na maila nic się nie kryło nie wiem czym było to spowodowane... Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted February 5, 2010 (edited) Jeżeli chodzi o wydarzenia ekonomiczne, to już teraz trochę wiem, i chodziło mi o analizę fundamentalną, i wpływ czynników makroekonomicznych na rynek forex, konkretniej chodziło mi o szkolenia ta ten temat. Dlatego dalej czekam na wasze propozycje szkoleń Zapisałeś się na nasz biuletyn ? jest ok. 35 lekcji z analizy fundamentalnej: teoria + praktyka + przykładowe systemy (analizy długo i krótkoterminowe). Witam ja zapisałem się na Wasze szkolenie, po 3-4 lekcjach zrezygnowałem gdyż pod linkami wysyłanymi na maila nic się nie kryło nie wiem czym było to spowodowane... W sensie pojawiał się jakiś błąd czy otwierała się pusta strona? Może nie masz zainstalowanego najnowszego Adobe Reader. edit: pytałem 4 osoby czy im działa link do 3 lekcji, wszystkie potwierdziły, więc to coś u Ciebie jest nie tak. Zainstaluj: Adobe Reader i zobacz czy Ci się lekcje otwierają. Edited April 13, 2010 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
Bartowski 0 Report post Posted February 8, 2010 Ja kiedyś miałem też podobny problem. Zmieniłem pocztę na gmailową i wszystko teraz jest ok Share this post Link to post Share on other sites
Bartowski 0 Report post Posted December 9, 2010 i co? macie coś jeszcze? Share this post Link to post Share on other sites
Alchemia Inw. 0 Report post Posted February 11, 2011 BEZPŁATNE SZKOLENIA Z RYNKU FOREX (14-17 LUTY) - INTERNETOWE Oferta szkoleń jest następująca: 14 luty - Analiza fundamentalna, godzina 17:00 15 luty - Świece japońskie, godzina 17:00 16 luty - Psychologia inwestowania, godzina 17:00 17 luty - Obsługa platformy MT4, godzina 17:00 http://alchemia-inwestowania.pl/szkolenie-a.html OPRÓCZ PODSTAW TEORETYCZNYCH, SZKOLENIA OPARTE SA NA DOŚWIADCZENIACH I SKUTECZNYCH METODACH INWESTOWANIA DOŚWIADCZONYCH TRADERÓW. Share this post Link to post Share on other sites
Adam TeleTrade 0 Report post Posted June 7, 2011 (edited) Międzynarodowy dom maklerski TeleTRADE D.J. zaprasza na bezpłatne spotkanie „Pierwsze kroki na FOREX”. Przekonasz się, że wbrew temu, co myślisz ”bezpłatne” wcale nie musi oznaczać “byle jakie”. Udowodnimy, że podchodzimy profesjonalnie do swoich obowiązków. Gwarantujemy, że otrzymasz wiedzę, którą można będzie wykorzystać w praktyce w jak najlepszy sposób. Program spotkań został opracowany przez specjalistów z wieloletnim stażem pracy wspólnie z wykładowcami wiodących uniwersytetów. Jak pracować i zarabiać na światowych rynkach finansowych? Czy każdy z nas może być inwestorem? Jak zabezpieczyć swoje pieniądze przed inflacją? Czy można przewidzieć kursy walut? Kiedy jest wygodnie kupować akcje? Zapisy pod numerem tel.: (22) 2 58 58 28 lub przesyłając zgłoszenie na adres: warsaw@teletrade-dj.com Termin 9 czerwca (czwartek), GODZ. 13.00 Szkolenie odbędzie się w Warszawie. Edited June 7, 2011 by Guest Share this post Link to post Share on other sites
tatar07 0 Report post Posted February 7, 2012 Strona Szkoły Forex obejmuję dość obszerne szkolenie w wersji online dostępne po zalogowaniu się jako student szkoły. Twórcą Szkoły jest Sebastian Urbański który z zawodu jest inwestorem i zbudował krok po kroku szkolenie oparte na Price action.Szkolenie Power Forex obejmuje tematykę z podstawowego zakresu-Zawód trader Człowiek sukcesu Psychologia inwestycji Budujemy biznesplan Inwestycja na czym to polega? Podstawy Fx Słownik Obsługa platformy Mt4 Price Action Podstawy Inwestycji Systemy Inwestycji- i tematyka zaawansowana - Analiza techniczna - na czym polega, główne założenia - jak podejmują decyzje profesjonaliści? Analiza ceny Trend Teoria Dow Teoria fal Elliotta Konsolidacja - założenia konsolidacji z punktu widzenia otwierania pozycji Analiza fraktali Linie wsparcia/oporu Linie trendu Analiza <a href="http://www.forum.traderteam.pl/viewtopic.php?t=12" title="liczby fibonacciego na forexie">Fibonacci</a> Analiza rynku, czyli średnie kroczące Magiczny wskaźnik ATR-, potęga statystyki Zajęcia praktyczne: + <a href="http://www.forum.traderteam.pl/viewtopic.php?t=12" title="liczby fibonacciego na forexie">Fibonacci</a> + Linie wsparcia/oporu + Fraktale (trend/konsolidacja) + Zaawansowane metody analizy + Analiza fraktali-metody zaawansowane + Analiza konsolidacji i metody inwestycji + Analiza korekt-korekta ceny i czasu + Formacje harmonicznej + Teoria Box-zrozumienie linii wsparcia/oporu + Analiza oscylatorów oraz ceny + Schemat podjęcia decyzji kupna/ sprzedażny + Formacje, które działają (formacje, których nie znajdziesz nigdzie indziej!) + System krok po kroku + System beginner + System Advance + Sysem Profesional - oraz mentoring. Osobiście jestem studentem w Szkole Forex i szczerze polecam chociażby zwyczajnie przejrzeć stronę szkoły sam wiem że warto.Studenci którzy ukończą szkolenie mogą zdawać egzamin potwierdzony certfikatem po zdanym egzaminie każdy absolwent ma dostęp do darmowej inwestycji na żywo z Mentorem Szkoła Forex Sebastiana Urbańskiego Share this post Link to post Share on other sites
chemik86 0 Report post Posted March 23, 2012 Zapisywał się ktoś może do Pana Sebastiana Urbanskiego i korzystał z jego systemu Price Action? Share this post Link to post Share on other sites
tatar07 0 Report post Posted March 23, 2012 Obecnie nie tak łatwo zapisać się na szkolenie wiec pozostaje poczekać. Share this post Link to post Share on other sites
chemik86 0 Report post Posted March 24, 2012 Nie to miałem na myśli żeby się zapisywać, dla mnie to takie raczej za kosmiczne i zbyt brutalnie reklamowane. Po prostu chciałem poznać opinię kogoś kto w tym uczestniczył, czy faktycznie daje takie efekty jak zapewnia autor, z tym że, tylko z czystej ciekawości. ;) Share this post Link to post Share on other sites
raposo 0 Report post Posted March 24, 2012 http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12855 Tutaj znajdziesz kilka opinii osób, które uczestniczyły... Share this post Link to post Share on other sites
EduSystem 0 Report post Posted March 25, 2012 Szkolenia z techniki Ichimoku oraz podstawy MQL4 : http://forexlearning.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
nowy84 0 Report post Posted March 25, 2012 Wkraczam powoli w świat międzynarodowego rynku wymiany walut, a więc duża partia wiedzy mi się przyda dlatego proszę Was o pomoc. Chodzi mi o szkolenia dla osób zaczynających przygodę na tego typu rynku. Macie jakieś propozycje? Share this post Link to post Share on other sites
chemik86 0 Report post Posted March 26, 2012 Dzięki Raposo za linka, w sumie właśnie tak sobie o tym temacie myślałem ;) Share this post Link to post Share on other sites
tatar07 0 Report post Posted April 28, 2012 Witam Ze względu na jednostronne opinie o Szkole Forex Sebastiana Urbańskiego mogę powiedzieć tylko tyle że ja jestem zadowolony z wiedzy,formy i poziomu nauczania który jest na wysokim poziomie jak dla mnie szkoła jest po prostu dobra sam się tu uczę - właśnie takiego szkolenia szukałem- wiadomo to co jednemu odpowiada innemu nie będzie smakowało bo ma inne wyobrażenie i oczekiwania - moja drobna uwaga jeżeli ktoś decyduje się na jakiekolwiek szkolenie u kogokolwiek - powinien się upewnić czy jest wystarczająco konsekwentny w tym co sobie postanowił i czy potrafi się zdyscyplinować bo w każdym jednym szkoleniu będą mu te cechy potrzebne aby odnosić sukcesy- wiem że tacy ludzie są i wiem o nich własnie ze Szkoły Forex Pozdrawiam Student Szkoły Forex Share this post Link to post Share on other sites
Denon 11 Report post Posted April 29, 2012 (...) Ze względu na jednostronne opinie o Szkole Forex Sebastiana Urbańskiego mogę powiedzieć tylko tyle że ja jestem zadowolony z wiedzy,formy i poziomu nauczania który jest na wysokim poziomie jak dla mnie szkoła jest po prostu dobra sam się tu uczę (...) Nie wiem dlaczego obrażasz inteligencję użytkowników tego forum. Udajesz ucznia, a każdy i tak widzi link referencyjny w Twoim wcześniejszym poście i udawane zachwyty. Ciekawe jest to, że jedynie w przypadku akurat tej "szkoły" słyszy się o wszelkich możliwych chwytach poniżej pasa. Oczywiście mogę wydać się w tym przypadku nieobiektywny, dlatego też pozostawię rozwinięcie tej myśli dla siebie. Share this post Link to post Share on other sites
tatar07 0 Report post Posted April 29, 2012 Witam Wiem że są ludzie o wiele bardziej inteligentni niż ja czy Pan a jeżeli ktoś poczuł się dotknięty tym że piszę prawdę- to nie oto mi chodziło- a uczniem Szkoły jestem czy ktoś w to wierzy czy nie. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Scalbas 0 Report post Posted May 29, 2012 Z globtrex'u mam ciekawe szkolenia w sumie kilka godzin ze wszystkim np. szkolenie fibo i nawet ciekawe. Mam szkolenie w stylu coś tam z trendem :) ale przy tym jest bardzo dokładnie omówione wskaźniki i do tego dodatkowo jak dopasować wskaźniki, wg czego się sugerować grając na gpw i na forex'ie. Informacje dodatkowe do tego jak np. dostosowanie wskaźników do określonego przedziału gry i takie tam ważne duperele. Zacząłem sprawdzać na przedziałach m5 i h1 i powiem szczerze - byłem bardzo mocno zdziwiony mocną stroną dopasowania wskaźników i widać było rezultaty. Najważniejsze w tych szkolenia czy też w innych jest to, co chcesz dla siebie z tego? Nie ważny jest obraz ogółu co inni sądzą. Niestety ostatnia reguła jest mocniejsza u niektórych zgryźliwie, a niech boli Share this post Link to post Share on other sites