Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

hhgjhgjhg

niespokojny

Analizy GBP/USD

Recommended Posts

Zatrzymanie się kursu nie trwało długo i obserwowaliśmy kolejne gwałtowne spadki, a ja dalej czekam na korektę żeby zająć krótką pozycję.

Pierwszy raz sondaż referendalny wskazał, że dojdzie do odłączenia Szkocji od Wielkiej Brytanii i tym samym obserwowaliśmy na otwarciu dużą lukę spadkową.

Po niepowodzeniu odłączenia Szkoci od Wielkiej Brytanii spodziewam się chwilowych wzrostów, natomiast sytuacja techniczna nie pozwala na razie otworzyć żadnej pozycji.

Powróciliśmy do spadków i kurs właśnie dotknął ostatniego low, a jego przebicie będzie wczesnym sygnałem na powrót do trendu spadkowego.

gbp-usd-forex.png.ba476258c0df71db08089d

Kurs "zaszalał" i przebił jeszcze wcześniejszy dołek, więc teraz tylko muszę czekać na sygnał na krótką pozycję.

gbp-usd-forex.png.b04630aada9d19c31f8f35

Jeżeli dzisiejsza świeca odwróci się w spadkową to będę jeszcze chciał wchodzić w krótką, w innym wypadku odpuszczę.

Obserwujemy ładny ruch z moimi oczekiwaniami, jednak po wczorajszym zamknięciu musiałem pożegnać się z pozycją (-9 pipsów), ze względu na pojawienie się wzrostowej świecy.

Dolar trochę namieszał i mimo, że zapoczątkował potencjalną korektę, to ruch jest zbyt mocny i mogą być trudności z wejściem w pozycję.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now

• Create New...