nemesis 0 Report post Posted March 20, 2014 Spadki są kontynuowane, czekam teraz na pojawienie się korekty. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted March 21, 2014 Aktualnie formuje się świeca doji, za dwa dni będziemy wiedzieć, czy przyczyni się ona do uformowania korekty. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted March 24, 2014 Spadki są kontynuowane, ale każda nowa świeca posiada coraz mniejszy korpus, co świadczy o spowolnieniu i możliwości pojawienia się korekty - czekam na ruch rynku. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted March 25, 2014 Teraz rynek niemalże stanął w miejscu, w związku z czym czekam dalej. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted March 26, 2014 Powoli formuje się korekta, a w momencie jej końca będę chciał wejść w krótką pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted March 27, 2014 Korekta przyśpieszyła do tego stopnia, że z dużym prawdopodobieństwem nie otworzę krótkiej pozycji, wzrosty będą kontynuowane, jednak czekam na rozwój sytuacji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted March 31, 2014 Stalo się dokładnie tak, jak zakładałem i z powodu zbyt dużych wzrostów odwleka się możliwość otworzenia przeze mnie pozycji na tej parze. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 2, 2014 Kurs dalej utrzymuje się w ruchu horyzontalnym, także dalej czekam na pojawienie się trendu wzrostowego lub spadkowego. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 3, 2014 Nie często obserwuje się tak klarowne dołki i szczyty, szkoda tylko, że są one w układzie horyzontalnym. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 7, 2014 Spadki nie ustają, a jako, że nie ma tutaj trendu wzrostowego lub spadkowego, to tak jak wcześniej wspominałem - nie otwieram na razie pozycji, a tylko obserwuję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 8, 2014 Mocny ruch w górę i możliwy staje się wariant ataku na historyczne poziomy w okolicach 1,68. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 9, 2014 Dzisiaj kurs stoi w miejscu, więc pozostaje tylko czekać na to co zrobi rynek. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 10, 2014 Jeszcze trzy pipsy i kurs ustanowi najwyższy poziom od czterech lat, najlepiej by było, gdyby ukształtowała się korekta pozwalająca mi zająć długą pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 11, 2014 Wczoraj doji, dzisiaj lekkie spadki, tym samym czekam na korektę. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 14, 2014 Korekta już się pojawiła, a za 2-3 dni podejmę decyzję czy wchodzić w długą pozycję. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 15, 2014 Pojawia się właśnie pierwszy sygnał na możliwość otwarcia długiej pozycji, a jutro wieczorem powinno już się wszystko wyjaśnić - pozostaje poczekać z decyzją do jutra. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 16, 2014 Dzisiejsze mocne wzrosty spowodowały, że pozycji nie będę otwierać. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 17, 2014 Zostało osiągnięte nowe wieloletnie high, a przy kontynuacji wzrostów będę chciał wejść w długą pozycję na korekcie. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 22, 2014 Kurs się zatrzymał na high, a ten minimalny ruch w dół korektą nazwać nie można, tym samym nie otwieram na razie długiej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 23, 2014 Kolejny raz rynek próbuje się przebić przez opór, a pozycję mogę otworzyć dopiero w momencie przebicia i pojawienia się korekty. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 25, 2014 Bez przerwy kurs ociera się o opór i zgodnie z podstawami analizy technicznej, należałoby spodziewać się wybicia w górę, ja jednak wchodzić będę w pozycję dopiero na ewentualnej korekcie. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 28, 2014 Wybicie w górę w końcu nastąpiło, a w przypadku kontynuowania wzrostów będę szukał okazji do zajęcia długiej pozycji. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 29, 2014 Kurs powrócił pod opór i w dalszym ciągu trwa walka z tym poziomem. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted April 30, 2014 Dawno nie widziałem takiej sytuacji, żeby kurs tak mocno "przykleił" się do danego poziomu, pozostaje więc dalej czekać na wybicie. Share this post Link to post Share on other sites
nemesis 0 Report post Posted May 5, 2014 Wybicie w końcu nastąpiło i kurs utrzymuje się ponad poziomem oporu. Obserwuję teraz aktualną korektę i możliwe, że wejdę w długą pozycję, o ile nie pogłębi się ona zbyt mocno. Share this post Link to post Share on other sites